Bijgewerkt: 2 december 2023

Debuutroman presentatie van Machteld Siegmann bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
25-08-2019

Op 9 augustus 2019 verscheen bij uitgeverij Ambo Anthos de debuutroman van Amstelveense Machteld Siegmann (1972) met als titel 'De kaalvreter' een overtuigende roman voor de lezers van Franca Treur, Marieke Lucas Rijneveld en Maarten van der Graaff.

Foto Amstelveen
(Foto Judith Jockel - 2018)

Machteld Siegmann (1972) neerlandica en werkt als redacteur, journalist en tekstschrijver


Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

De kaalvreter is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit. 'Machteld schrijft bijna hypnotiserend proza. Intiem, klein, groots. Wat een mooi debuut!'-aldus Remco Houtepen van Libris Venstra. 'Meeslepend, beklemmend en ook hoopvol. De kaalvreter raakt je in je ziel' - zegt Ada Ruiter van Libris Venstra. Machteld Siegmann is neerlandica en werkt als redacteur, journalist en tekstschrijver. Op donderdag 29 augustus 2019 komt Machteld naar Libris Venstra om haar boek feestelijk te presenteren. De presentatie start om 18.30 . Adres: Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.