Bijgewerkt: 3 juli 2022

December Voor elkaar Weken in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Margo Rijerkerk
25-11-2019

In plaats van dure spullen: geef eens je aandacht cadeau. De donkere decembermaand staat weer bijna voor de deur. Veel mensen zijn al druk met het afvinken van verlanglijstjes en het uitzoeken van gerechten voor het kerstdiner. Kortom, december is voor veel mensen een tijd van cadeaus, gezelligheid en samenzijn. Toch zijn er ook veel Amstelveners voor wie zo’n knusse decembermaand niet vanzelfsprekend is. Denk aan eenzame ouderen, vluchtelingen en mensen die financieel niet of nauwelijks rond kunnen komen.

Foto Amstelveen
(Foto Arjen Vos - 2019)

December Voor elkaar Weken in Amstelveen


Amstelveenvoorelkaar gunt juist ook deze mensen een fijne decembermaand. En bedacht daarom de December Voorelkaar Weken. In de aanloop naar kerst roept Amstelveenvoorelkaar de inwoners van Amstelveen op om eenmalig, een paar uurtjes een beetje van hun aandacht cadeau te doen. Margo Rijerkerk, projectleider, legt uit: 'We nodigen mensen uit om, juist in deze periode van het jaar, eens te kijken naar wat je voor een ander kunt betekenen. En dat kan vaak heel simpel zijn. Gewoon een beetje van je aandacht geven, is vaak het mooiste cadeau. Omdat we weten dat veel mensen in de decemberperiode erg druk zijn, hebben we het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Op onze website zie je in één oogopslag waar je iets waardevols voor een ander kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Vaak is twee à drie uurtjes helpen al genoeg en maakt dat nou net het grote verschil!'

Een overzicht van alle klussen is te vinden op www.amstelveenvoorelkaar.nl/aandacht.Amstelveenvoorelkaar hoopt met de December Voorelkaar Weken, bij te dragen aan een fijne decemberperiode voor alle inwoners van Amstelveen. Voor mensen die structureel iets voor een ander willen doen, staan op Amstelveenvoorelkaar.nl diverse hulpvragen. Amstelveenvoorelkaar is het platform voor vrijwillige hulp in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.