Bijgewerkt: 25 mei 2024

Deelname doventeams aan zijden draadje door geldgebrek

Nieuws -> Sport

Bron: Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond
01-07-2011

Sponsoren interesseren in het doven zaalvoetbalgebeuren, hoe doe je dat en hoe krijg je in tijden van economische recessie TOCH de nodige gelden bij elkaar. Allereerst de vraag, of u überhaupt op de hoogte bent van het bestaan van de Nederlandse dovenzaalvoetbalteams (heren en dames)

Uiteraard weet u dat er een nationaal zaalvoetbalteam is dat onder leiding staat van Marcel Loosveld. Voor dove zaalvoetballers bestaat ook de mogelijkheid om in het nationaal zaalvoetbal team te spelen, het hoogst haalbare op het gebied van hun favoriete sport.

Naast, dat het voor een dove sporter erg belangrijk is te kunnen sporten met en tegen, en zich te kunnen meten met, “lotgenoten” is ook kunnen acteren en presteren op het voor hen hoogst haalbare niveau  een grote sportieve uitdaging, waar zij ook mentaal gesterkt door worden.

In het dagelijks maatschappelijk leven hebben zij het al moeilijk genoeg zich een plekje te verwerven. Recent in november 2010 hebben beide teams deelgenomen aan het EK zaalvoetbal, met 1 medaille tot gevolg. De heren behaalden een mooie bronzen plak binnen door Bulgarije te verslaan.

Rusland en Oekraine de finalisten van het EK hebben een profstatus. Nederland komt ondanks haar schamele aantal trainingen tegenover dat van Rusland en Oekraine toch aardig in de buurt met een derde plek. En ook is het herenteam 1 van de favorieten om de wereldtitel te pakken.

Omdat de zaalvoetbalteams niet onder de KNVB vallen, maar onder Gehandicapten Sport Nederland, moeten wij mee delen uit een subsidiepot, die voor alle gehandicapten sporten beschikbaar is. Zoals iedereen weet zijn subsidies geen vetpot, beide teams moeten het zien te bedruipen met een schamele € 3500,- (per team € 1750,-)

Helemaal wanneer je voldoende geld nodig hebt om met 2 teams aan een evenement zoals het WK in november deel te nemen is dit bij lange na niet voldoende. Beide teams zijn geplaatst voor het WK, maar deelname daar aan hangt aan een zijden draadje, de benodigde gelden (€ 45.000, ca. € 1500 p.p. voor 2 weken WK) zijn nog lang niet binnen.

In het verleden is het vaker voorgekomen dat aan sporters een eigen bijdrage gevraagd moest worden om aan een internationaal evenement deel te kunnen nemen, zegt u nou zelf, te gek voor woorden toch.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.