Bijgewerkt: 8 mei 2024

Definitief einde van Jazz in het Dorp in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2024

Het bestuur van Stichting Jazz in het Dorp heeft het College van B en W van Amstelveen laten weten dat het tot hun spijt definitief niet gelukt is om een doorstart van Jazz in het Dorp te organiseren. Naast de sterk gestegen kosten en de blijvende onzekerheid over de inkomsten, is de belangrijkste reden dat het niet gelukt is om genoeg versterking te vinden voor het organisatieteam.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Sander Mager de initiatiefnemer tijdens de 3de Jazz in het Dorp evenement op 4 september 2016

Een onverwacht succes. De eerste editie van Jazz in het Dorp vond plaats in 2013. Wat begon als een wild plan van een paar vrienden op een zonovergoten terrasje, eindigde twee maanden later in een jazzfestival waar onverwacht vele duizenden Amstelveners op afkwamen. In de jaren die volgden, namen de bezoekersaantallen én de professionaliteit van het festival toe. Van Mathilde Santing tot lokale artiesten, van Shirma Rouse en kinderheld Dirk Scheele tot jong, aanstormend talent. Het evenement was gratis toegankelijk en werd georganiseerd door een geheel vrijwillige organisatie.

Te weinig vrijwilligers. Festivaldirecteur Sander Mager van Stichting Jazz in het Dorp: “Jazz in het Dorp was echt een evenement van Amstelveners, voor Amstelveners. Dat bleek ook ieder jaar weer uit de steun die we kregen van de Gemeente, van Amstelveense ondernemers en het enthousiasme van de duizenden bezoekers. Maar een evenement als dit organiseren kost heel veel tijd, geld en menskracht. Denk aan sponsoring, programmering, logistiek, veiligheid, techniek, horeca. De afgelopen jaren deden we veel pogingen om versterking te vinden, zowel voor de organisatie als het bestuur van de stichting, maar dat is niet gelukt. Daarom hebben we besloten er definitief een streep onder te zetten.”




Dank aan het bestuur. Wethouder Adam Elzakalai: “Het is heel erg jammer dat Jazz in het Dorp, zoals iedereen dat kent, niet gelukt is om een doorstart te organiseren. Jazz in het Dorp was een heel gezellig en beeldbepalend evenement door en voor Amstelveners met duizenden bezoekers. Ik wil het bestuur van Stichting Jazz in het Dorp en iedereen die bijgedragen heeft aan de verschillende edities bedanken. Evenementen als dit zijn belangrijk voor de stad, daarom zal de 60.000 euro subsidie die voor drie jaar was toegezegd aan de stichting behouden blijven voor andere evenementen in Amstelveen.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.