Bijgewerkt: 12 juni 2024

Definitieve ontwerp voor het fietspad langs Startbaan Oost

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2014

Het college van B en W van Amstelveen heeft het definitieve ontwerp voor het fietspad langs de Startbaan Oost vastgesteld. Door een vrij liggend fietspad aan te leggen wil het college de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid verbeteren en het fietsen stimuleren.

Het oostelijke deel van de Startbaan wordt dagelijks gebruikt door een groot aantal leerlingen van het Hermann Wesselink college (HWC), medewerkers van de kantoren en bedrijven, maar ook door sporters van de aanwezige sportverenigingen. ’s Ochtends is het er zeer druk en maken gemotoriseerd en langzaam verkeer (vooral fietsers) gebruik van dezelfde rijbaan. Om dit veiliger te maken, heeft het HWC gevraagd of het mogelijk is om een vrij liggend fietspad te realiseren.


Grotere kaart weergeven Startban Oost in Amstelveen


Wethouder Verkeer Jeroen Brandes (PvdA): “Door het scheiden van fietsers en gemotoriseerd verkeer op de Startbaan wordt de kans op ongevallen een stuk kleiner. Gezien het grote aantal scholieren, dat hier dagelijks fietst is dat ook absoluut een noodzaak.” Om de veiligheid te verhogen wordt dit deel van de Startbaan een 30km/uur-zone. Het fietspad wordt 3,60 meter breed en wordt door de aanwezigheid van kabels en leidingen voorzien van rode tegels. Daarnaast worden er in het projectgebied 15n extra parkeerplaatsen aangelegd.

De uitvoering van de werkzaamheden is gepland voor en rond de zomervakantie van 2014. Zo zullen scholieren en andere gebruikers zo min mogelijk hinder ondervinden van het werk. Over de omleidingen en afsluitingen wordt men te zijner tijd geïnformeerd via de weekbladen en door middel van bebording.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.