Bijgewerkt: 29 maart 2024

Demonstratie in Amstelveen tegen de coronamaatregelen is rustig verlopen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/RTVA
11-04-2021

Op zondagmiddag 11 april 2021 vond op het Stadsplein in Amstelveen een demonstratie plaats van Nederland In Verzet tegen het coronabeleid van de regering. De demonstratie was niet aangekondigd en er was geen toestemming voor gegeven. In het begin verzamelden zich slechts enkele mensen op het Stadsplein, maar gedurende de middag groeide het aantal (ongeveer 200 personen) en kreeg de bijeenkomst het karakter van een demonstratie.



Mensen hielden zich niet aan de anderhalve meter afstand en op een gegeven moment begon de groep zich te verspreiden in de naburige wijk. Dat was de aanleiding voor de burgemeester Poppens om 15.11 uur in overleg met de driehoek te besluiten de demonstratie te beëindigen. De politie verzocht de demonstranten vervolgens om huiswaarts te gaan. De meeste demonstranten gaven na enige tijd gehoor aan deze oproep.

Later verplaatste de groep zich naar richting Meester G. Groen van Prinstererlaan, waar ook de politie en de leden van de Mobile Eenheid alles in de gaten hielden. De laatste demonstranten waren om 16.00 uur weg. De demonstratie is rustig verlopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.