Bijgewerkt: 8 december 2023

Denk mee over Amstelveen Rookvrij en win 250 euro

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-11-2019

Woensdag 3 oktober 2018 gaf Floor Gordon (D66) wethouder NME-educatie (Natuur- en MilieuEducatie) het startsein voor een rookvrije speelboerderij Elsenhove. De boerderij met speeltuin speelt een belangrijke rol in educatie aan kinderen over natuur, milieu en duurzaamheid. Op de speelboerderij van de gemeente komen kinderen nu ook niet langer in aanraking met roken. Amstelveen wil een rookvrije generatie aanmoedigen. Door voorlichting te geven en roken te ontmoedigen, bijvoorbeeld door roken te verbieden in de openbare ruimte, in en rondom publieke gebouwen en bij (sport)verenigingen. Zo kan stoppen met roken

Een rookvrije generatie in Amstelveen is een ambitie van het hele college van B en W. Na onder andere zwembad de Meerkamp en het raadhuis met raadhuisplein is nu ook de gemeentelijke speelboerderij Elsenhove aan Bankrasweg 1 rookvrij. Deze maand volgt de Amstelveense begraafplaats en Crematorion Zorgvlied. Niet alleen de gemeente maar ook bewoners en instellingen nemen initiatieven om Amstelveen meer rookvrij te maken op publieke plekken. Zoals het speelbad in Bovenkerk, sportclubs en gezondheidscentra.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Floor Gordon (D66) wethouder NME-educatie op 3 oktober 2019 op speelboerderij Elsenhove tussen de geiten, kinderen en hun ouders


De gemeente streeft naar een Rookvrije Generatie, waarbij rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is. De gemeente wil inwoners, organisaties en bedrijven vragen om mee te denken over Amstelveen Rookvrij. De winnaar met het beste antirookplan krijgt een waardebon van € 250 voor lekkere en gezonde boodschappen. Ook vergoedt de gemeente € 2.500 om het anti rook plan uit te voeren.

Kom maar op met die ideeën voor een rookvrij Amstelveen en zorg ervoor: dat mensen niet gaan roken of dat dat mensen stoppen met roken. Zelf geen idee? Stem dan op de ideeën van andere Amstelveners! Ga naar https://denkmee.amstelveen.nl en dien je idee in of stem.

Spelregels. Deel jouw idee voor 1 december 2019 (grappige en inspirerende ideeën leveren veel stemmen op). Geef kort uitleg, waarom het idee origineel én realistisch én effectief is. Geef in je plan aan wat de activiteiten zijn, wie deze gaat uitvoeren (de gemeente doet dat zelf niet) en wat de geschatte kosten zijn. Wie mag er mee doen? Bewoners, organisaties en bedrijven en ook met name jongeren. Nodig andere Amstelveners uit om op je idee te stemmen.

Voorwaarden. De gemeente vergoedt kosten tot een bedrag van € 2.500 (de rekening mag direct naar de gemeente als de activiteit is uitgevoerd). Van de 3 ideeën met de meeste stemmen kiest de wethouder de winnaar en de winnaar doet mee aan publiciteit. De uitvoering van het plan is mogelijk tot 1 juli 2020.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.