Bijgewerkt: 22 maart 2023

Derde ronde van de Amstelveense groencampagne

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-07-2021

De derde ronde van de groencampagne 'Groen moet je doen!' in Amstelveen leverde 46 ideeën op. Bewoners uit de wijken Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven en Waardhuizen bedachten ze deze keer.

De gemeente selecteerde er drie: knotwilgen langs de Vierlingsbeeklaan, een bloemenzee langs het water tussen Luttickduin - Schweitzerlaan en tegels vervangen voor groen bij speelplaatsen in de kruidenbuurt in Westwijk. Wethouder Floor Gordon bezocht 29 juni 2021 de drie indieners op locatie.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2021)

Floor Gordon D66) wethouder Groenbeheer met de bewoners van Amstelveen die aan de derde groencampagne 'Groen moet je doen! meededen


Groen in plaats van tegels. De ideeën zijn bekeken op basis van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Ook is een belangrijk criterium dat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van het groene concept. Floor Gordon D66) wethouder Groenbeheer: 'Na drie groenrondes ben ik nog steeds verrast door alle mooie groene initiatieven die binnen komen. Samen met de bewoners en onze groenadviseur werken we de ideeën uit. Het is echt de samenwerking wat deze campagne heel uniek maakt. Vooral inwoners weten wat vergroend kan worden: bijvoorbeeld een grijs pleintje.'

Groen idee via denkmee.amstelveen.nl. Het doel van de groencampagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor online ideeën aandragen. De vierde en laatste groenronde is in oktober 2021. Dan selecteert de gemeente groene ideeën voor de wijken Elsrijk, Randwijck, Patrimonium en Oude Dorp. Ideeën indienen en stemmen kan nu al na het aanmaken van een account op denkmee.amstelveen.nl. Op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen staat informatie over de campagne, de planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.