Bijgewerkt: 23 maart 2023

Design verpakking sandwiches bij KLM

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
26-04-2012

De sandwiches van KLM op Europa-vluchten hebben vanaf vrijdag 1 juni 2012 een verpakking die vormgegeven is door studenten van de Kunstacademie AKV|St.Joost, Avans Hogeschool.

delicious Art Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

Delicious Art 1


KLM heeft aan het begin van dit jaar voor de studenten de prijsvraag 'Delicious Art' uitgeschreven. De studenten werd gevraagd een ontwerp te maken dat culinair, verrassend, inspirerend en energiek is en aansluit bij het Nederlandse karakter van KLM.

delicious Art Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

Delicious Art 2


Samen met KLM Facebook-fans beoordeelde KLM de inzendingen. Silvie Buenen, Tom van der Pijl en Agnes Loonstra hebben de winnende ontwerpen gemaakt. De drie winnaars stappen binnenkort bij KLM aan boord en kunnen daar dan hun eigen ontwerp bewonderen. De drie designs worden zes maanden getoond op een totaal van vijf miljoen verpakkingen.

Paul Elich, EVP KLM Inflight Services: “Om onze passagiers tijdens het reizen te inspireren, werkt KLM al jaren samen met de gevestigde namen uit de Nederlandse designwereld zoals Marcel Wanders, Mart Visser en Viktor&Rolf.

delicious Art Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

Delicious Art 3


Nederland zit vol jong en onontdekt talent. Door studenten van de Kunstacademie AKV|St.Joost, Avans Hogeschool te vragen om de nieuwe sandwich verpakking te ontwerpen, bieden we dit jonge talent een kans om hun werk aan de hele wereld te laten zien. We zijn erg verheugd dat de winnende ontwerpen zo goed aansluiten bij KLM”.

Het KLM Inflight product label heet “Delicious”. Dit komt op veel KLM inflight producten in Economy class terug zoals snacks, maaltijden, sandwiches en hot towels. De “Delicious Art” verpakkingen zijn te zien aan boord van KLM- en KLM Cityhoppervluchten binnen Europa op vluchten die tussen de 100 en 170 minuten duren. Op vluchten korter dan 100 minuten worden ze tot 9.00 uur ’s ochtends geserveerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.