Bijgewerkt: 19 april 2024

Dialogen in Amstelveen, voor iedereen in 2015!

Nieuws -> Informatief

Bron: Ans Fontijn
11-11-2015

Ruim 10 jaar geleden, na 9/11 en de moord op Theo van Gogh, vroegen velen zich af wat we toch zouden kunnen ondernemen om dit vreselijke in te toekomst te voorkomen. Een pasklaar antwoord had niemand, maar bij velen bestond wel de overtuiging, dat je de kans in ieder geval verkleinde door met elkaar in gesprek te blijven. Zo ontstond de Dag van de Dialoog. De dialoog als gespreksvorm, waarin je met belangstelling en zonder oordeel ervaringen uit je persoonlijk leven deelt.

Foto Amstelveen
(Bron Ans Fontijn - 2014)

Dialoog in 2014


Het begon in Rotterdam en inmiddels doen er ruim 80 steden mee. De Dag is een Week geworden, waarin iedere stad een eigen dag en thema kiest. Aan tafels met 5-7 deelnemers en een gesprekleider die speciaal getraind is in de Dag-van-de-Dialoog-methode worden gedurende 2 uur ervaringen gedeeld rond het thema. Deelnemers ervaren het als een prettige manier om nieuwe mensen te ontmoeten in een gesprek, dat echt ergens over gaat, waarin ieders verhaal telt en alle verhalen even waardevol zijn.

Amstelveen doet dit jaar voor de zesde keer mee. Op 13 november 2015 zullen op verschillende plekken en tijden dialoogtafels worden gehouden. Het thema is 'aandacht'. Ook u bent van harte welkom om mee te komen praten. Op de website vindt u de locaties en tijden en hoe u zich kunt aanmelden. http://www.amsterdamdialoog.nl/locaties-Amstelveen-2015/ Aanmelden is noodzakelijk, omdat voor een goede dialoog het aantal deelnemers aan een tafel beperkt is.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.