Bijgewerkt: 27 september 2024

Diefstal van 8 cruise control apparaten in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
25-09-2024

In een fietstas zijn maar liefst 8 cruise control units aangetroffen die uit diverse auto’s zijn gestolen. Twee mannen, niet woonachtig in Nederland, zijn in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september 2024 in Westwijk Amstelveen op heterdaad aangehouden. Oplettende buurtbewoners zagen een man bij een auto rommelen, aarzelden geen moment en belden direct 112.

In het holst van de nacht rond 02.15 uur was een man – geheel in het zwart gekleed – bij een auto bezig. Een andere man iets verderop leek toe te kijken, maar zijn rol was onduidelijk. Buurtbewoners vertrouwden het niet en schakelden de politie in. Ze merkten dat een klein kastje dat de cruise control van de auto regelt was gestolen.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

Een paar geroofde cruise control eenheden van verschillende auto's

Agenten zagen het tweetal even verderop in de straat Westhove in Westwijk. Een paar meter verderop stond een fiets, waar de sleutel die de mannen bij zich hebben op paste. In de fietstassen vonden de agenten nog acht soortgelijke cruise control units. Deze horen bij voertuigen van het merk BMW en Audi.

Tot nu toe hebben nog geen andere slachtoffers zich gemeld bij ons en zijn wij dus nog op zoek naar zeker zeven anderen. Denkt u ook slachtoffer te zijn? Of heeft u iets gezien of gehoord in de afgelopen periode? Of heeft u camerabeelden? Meld dit dan bij ons via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. De 20-jarige verdachte zit nog vast en is gedagvaard voor een supersnelrechtzitting van vanmiddag. Een 25-jarige man die bij hem was, is inmiddels heengezonden. Reageer online



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.