Bijgewerkt: 5 december 2022

Diefstal van een bromfiets in Middenhoven

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
13-01-2020

'In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari 2020 kreeg de Politie Amstelveen een melding van een diefstal van een bromfiets. De melder was aan het chillen bij een vriend, in Middenhoven, toen hij ineens zijn bromfiets hoorde starten en wegrijden. Samen zijn ze op een andere bromfiets gesprongen en hebben op afstand de daders kunnen volgen. Na enige tijd waren ze de daders kwijt maar kwamen wij net ter plaatse. Na een korte zoekslag en met behulp van een alerte getuige konden we bij een bushalte aan de Noorddammerweg 3 minderjarige verdachten aanhouden. Ze kwamen alle drie uit Uithoorn.

Ze zijn apart van elkaar overgebracht naar het cellencomplex en konden de volgende dag door de recherche worden verhoord. De bromfiets die ze hadden achtergelaten stond naast een andere snorfiets. Ook deze bleek, na later onderzoek, gestolen te zijn in Amstelveen. Op dezelfde zaterdag, 's middag rond 15.40 uur, surveilleerden collega's in Waardhuizen, waar ze vreemd rijgedrag bij een snorfiets zagen. De bestuurder en de passagier zijn, nadat ze met de snorfiets waren gevallen, te voet gevlucht. Al snel konden ze worden aangehouden. Ze waren een woning in gevlucht die door getuigen werd aangewezen, super bedankt daarvoor! Ook deze verdachten zijn overgedragen aan de recherche en zijn inmiddels verhoord. De snorfiets waar zij op reden bleek van diefstal afkomstig en in de buddy werden nog meer van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de strafeis. We willen in ieder geval alle oplettende burgers en getuigen bedanken voor hun hulp. Samen maken we Amstelveen veiliger! Daarnaast adviseren we brom-/snorfiets eigenaren om hun voertuig altijd met een tweede slot aan een vast object vast te maken. We zien een toename van diefstallen, de laatste weken voornamelijk in Middenhoven!' – aldus de Politie Amstelveen op Facebook.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.