Bijgewerkt: 3 december 2022

Dierenambulance de Ronde Venen ook werkzaam in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-02-2015

Het college van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft deze week besloten om voor het vervoer van dieren in nood de Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland in te zetten. In 2015 zal dit op basis van een jaarcontract plaatsvinden. Het college wil het vervoer van hulpbehoevende wilde vogels, zoogdieren en gehouden (huis)dieren, zoals honden en katten formeel regelen met een dierenambulance. Hoewel het geen wettelijke verplichting is, vindt zij het belangrijk om dit vervoer goed te regelen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Wethouder Peter Bot (BBA) met de medewerkers van Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland


De gemeente gaat uit van maximaal 800 ritten per jaar ten behoeve van dierennoodhulp. Zij betaalt hier 35 euro per rit voor. Achteraf wordt het werkelijke aantal ritten afgerekend. De dierenambulance is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op nummer 06-53315557. De gemeente heeft aan twee organisaties uit de regio die dierennoodhulp verlenen een offerte gevraagd. Het college gaat voor 2015 een eenjarig contract aan met Dierenbescherming Nederland. De Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland verzorgt in hun opdracht het ambulancevervoer van dieren in deze regio.

Bij Dierenambulance de Ronde Venen werken voornamelijk vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn goed opgeleid om gewonde dieren de juiste hulp te kunnen geven, of een goede inschatting te kunnen maken, of een dier naar een dierenarts toe moet worden gebracht. De maximale aanrijdtijd bij een gewond dier is 45 minuten. Is er geen spoedgeval, dan zal er met de beller een tijd worden afgesproken.

Inwoners van Amstelveen die zelf geen vervoer hebben om hun dier bijvoorbeeld naar de dierenarts te brengen kunnen dit op eigen kosten regelen met zowel Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland als Dierenambulance Amsterdam. Alarmnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar onder nummer: 06-53 31 55 57. Tussen 22.00 en 07.00 alleen voor spoedgevallen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.