Bijgewerkt: 29 maart 2024

Digitaal parkeren in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2012

Het college van B en W van Amstelveen heeft 24 voorstellen uitgewerkt voor modernisering van de parkeerregulering in Amstelveen. De maatregelen zijn een uitwerking van de eerder door gemeenteraad vastgestelde parkeernotitie 2011.

De modernisering heeft tot doel te komen tot een eerlijke verdeling van de schaarse parkeerruimte, minder oneigenlijk gebruik, modernisering van de betaalsystemen en een betere handhaving. Maatregelen hiervoor zijn het digitaliseren van vergunningparkeren, cashless parkeren, blauwe zones, fiscaliseren vergunningsgebieden en efficiëntere en effectievere parkeerhandhaving.

parkeer  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie (BBA) tijdens zijn uitleg over digitaal parkeren tijdens de persbijeenkomst in het raadhuis op 16 april 2012


De voorstellen zijn uitgewerkt in overleg met de Amstelveense participatiegroepen en wijkplatforms. Speciale aandacht was er voor mensen met een handicap en mogelijkheden voor mantelzorgers. De modernisering van parkeerregulering in Amstelveen houdt in:

-afschaffen papieren vergunningen, invoeren digitaal vergunningparkeren op kenteken

-digitaliseren bezoekersparkeren dus bezoek aanmelden vanachter de pc of via de telefoon

-cashless parkeren, dus betalen met pin, chip, creditcard of mobiele telefoon

-buiten vergunninggebieden mogelijkheid invoeren blauwe zones

-in vergunninggebieden betaald parkeren invoeren tegen een zeer hoog tarief of wel -fiscalisering vergunninggebieden

-betere handhaving door kentekenparkeren en fiscalisering en een andere organisatie van de handhaving doorgedeeltelijke, of gehele uitbesteding

Het streven is om per 1 november 2012 de nieuwe wijze van parkeerregulering in te voeren. De participatiegroepen en wijkplatforms hebben nadrukkelijk aangegeven veel aandacht te besteden aan het uitleggen van het nieuwe systeem.

Vanaf september zal een testomgeving beschikbaar zijn in het Stadhart, waar mensen kunnen oefenen met de computer. Omdat niet iedereen thuis de beschikking heeft over een computer zal het mogelijk blijven om ook op het raadhuis een vergunning te verkrijgen, of om bezoek telefonisch aan te melden.

De uitwerking van de modernisering parkeerregulering wordt behandeld in de Commissie Ruimte, wonen en natuur (RWN) op 24 april 2012.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.