Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Digitale adventskalender online

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
30-11-2014

Voor iedere dag van de Advent een tekst die tot de verbeelding spreekt, dat is het idee achter aftellennaarkerst.nl, de digitale adventskalender van Protestants Amsterdam, Protestants Amstelveen en Luthers Amsterdam die op zondag 30 november 2014 begint met aftellen.

Advent is de Latijnse naam voor de vier weken voor Kerst. Het betekent: verwachten, uitzien naar. De teksten van de digitale adventskalender zijn geschreven door mensen betrokken bij kerk en stad, zoals de straatpastor van de Protestantse Diaconie en stadsdominee Rob Visser. Ze zijn verrassend, bemoedigend, soms confronterend en bieden elke dag opnieuw iets om bij stil te staan. Zo wordt aftellen naar Kerst een bijzondere en verdiepende ervaring.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Een adventskalender met een achtergrond afbeelding van een kerststal, omringd door andere Advent en Kerstmis symbolen, zoals de kerstboom en de Ster van Bethlehem


De kalender begint op de eerste zondag van de Advent, 30 november, en eindigt op tweede Kerstdag, 26 december. De tekst van de dag kan worden ontvangen door het mailadres door te geven op www.aftellennaarkerst.nl

Advent?

De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar Kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest, wordt de geboorte van Jezus herdacht en zijn wederkomst verwacht.

Het Liturgisch jaar begint met de advent. Eenvoudig gerekend begint de advent vier zondagen voor Kerstmis. De advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt op 24 december bij het avondgebed. Hierdoor is de lengte van de adventsperiode verschillend, maar telt wel altijd 4 zondagen:

-1e zondag: Levavi

-2e zondag: Populus Sion

-3e zondag: Gaudete

-4e zondag: Rorate

Adventskalender?

Een adventskalender is een kalender die onderdeel is van een christelijke traditie die uit de 19de eeuw stamt, advent. De kalender bevat verschillende luikjes, elke dag mag er 1 luikje worden geopend. Meestal kan er in de vakjes wat chocola, of een andere lekkernij worden gevonden voor kinderen. Ook zijn er kalenders die zich meer op volwassenen richten, vaak zijn de vakjes dan voorzien van spreuken, of foto's.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.