Bijgewerkt: 7 december 2023

Dinsdag nadert de eerste herfststorm van 2014

Nieuws ->

Bron: KNMI
20-10-2014

Op dinsdag 21 oktober 2014 ontstaan zware windstoten in Nederland. De eerstkomende uren worden de zware windstoten, waarvoor gewaarschuwd wordt, nog niet waargenomen. Dinsdagochtend neemt de wind steeds verder toe - meldt het KNMI. Vanaf het einde van de ochtend treden er aan de westkust en in het westelijk Waddengebied zware windstoten van 80-90 km/uur op. Vanaf het einde van dinsdagmiddag is daar kans op zware windstoten van 90-100 km/uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De Europese storm is een van de sterkste extratropical cyclonen die zich in het hele continent van Europa voordoen. Deze cyclonische stormen blazen de wind met grote snelheid over de Noord-Atlantische Oceaan naar West-Europa


Het noorden, IJsselmeer, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant krijgen dinsdag vanaf de tweede helft van de middag te maken met zware windstoten van 80-90 km/uur. De zware windstoten houden waarschijnlijk tot woensdagochtend aan. In het oosten van het land komen er dinsdag aan het eind van de middag en begin van de avond bij buien zware windstoten van 80-90 km/uur voor.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.