Bijgewerkt: 2 december 2023

Dip & Go toepassing bij veel parkeerautomaten in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-01-2016

Vanaf 1 februari 2016 kan iedereen voortaan 'dynamisch pinnen' bij een groot deel van de parkeerautomaten in Amstelveen. Dynamisch pinnen is een veilige, snelle en eenvoudige manier van betalen. Er zijn twee grote voordelen bij 'dynamisch pinnen'. Het eerste voordeel is, dat de parkeerder tot een bedrag van € 50 geen pincode meer hoeft in te voeren en dus niet afgekeken kan worden door zakkenrollers en skimmers. Deze wijze van betalen biedt daarmee maximale zekerheid en beveiliging tegen skimmen. Doordat de parkeerautomaat slechts één keer verbinding hoeft te maken met de bank, verloopt een parkeer- en betaaltransactie aanzienlijk sneller en dat is het tweede voordeel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een digitale parkeermeter in het Stadshart Amstelveen


Voor 'dynamisch pinnen' is geen aangepaste pinpas nodig. De pinpas wordt dan ook niet voor de betaalautomaat gehouden, maar wordt, net als bij normaal pinnen, in de betaalsleuf gestoken. Het enige verschil is, dat u geen pincode hoeft in te voeren. De automaten, waar vanaf 1 februari 2016 dynamisch gepind kan worden, worden voorzien van een sticker. Het gaat in eerste instantie om de automaten in de vergunninghoudergebieden en enkele automaten bij de wijkwinkelcentra. De automaten voor kort betaald parkeren in het Stadshart (Nieuw Loopveld, Handelsweg, Rembrandtweg, Stadstuinen, Groen van Prinstererlaan) zullen later dit jaar worden omgebouwd.

In het geval van bepaalde buitenlandse betaalpassen, of wanneer de parkeertransactie boven de 50 euro uitkomt, zal het pinpad automatisch ingeschakeld worden en dient de parkeerder alsnog zijn pincode in te voeren. Deze functie is een extra functionaliteit op 'Dynamisch pinnen'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.