Bijgewerkt: 25 juni 2022

Directeur Cobra Museum een onderscheiding ontvangen

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2009


Op donderdag 24 september 2009 heeft de directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst, de heer John Vrieze, een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Vrieze Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

Museumdirecteur John Vrieze krijgt van burgemeester Jan van Zanen de Koninklijke onderscheiding opgespeld


In Le Salon Rouge in Amsterdam werd de heer Vrieze door de burgemeester van Amstelveen, de heer Jan van Zanen, gedecoreerd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Bij de uitreiking waren vrienden en collega’s aanwezig, waaronder André van Duin, Ton Vorstenbosch en Dolores Zorreguita. Zij exposeerde in 2005 in het Cobramuseum.

John Vrieze is sinds 1 juli 2003 directeur van het Cobra museum. Hij heeft voor het Cobra Museum het collectiebeleidsplan ontwikkeld en sinds zijn directeurschap is de collectie gestaag uitgegroeid tot de unieke Cobraverzameling.

Vrieze Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

Het Cobra Museum in Amstelveen


Daarnaast heeft hij toonaangevende tentoonstellingen van hedendaagse kunst georganiseerd, waardoor het Cobra Museum intussen tot de beste musea van moderne kunst wordt gerekend. In de media scoren zijn tentoonstellingen onverminderd hoog, getuige de kwalificatie 'Beste Museum van Nederland in 2008' door een vakjury van het Algemeen Dagblad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.