Bijgewerkt: 4 december 2022

Directeur Cultuurcentrum Griffioen nam afscheid

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / Jan van Zanen
09-11-2009

Op zaterdag 7 november 2009 werd een afscheidsreceptie georganiseerd voor Ad de Ruyter, de directeur van het Cultuurcentrum Griffioen, die afscheid nam van zijn functie. Namens het gemeentebestuur van Amstelveen overhandigde Jan van Zanen de Bronzen Legpenning van de gemeente Amstelveen aan de heer De Ruyter.

Griffioen Amstelveen
(Foto Yvonne de Matter - 2009)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen met Ad de Ruyter directeur van Griffioen met de bronzen legpenning


Hierbij de afscheidstekst van burgemeester Jan van Zanen:

“Dames en heren, beste Ad, mevrouw Hans en dochters en zoon De Ruyter,

Er is altijd wat aan de hand

Er is altijd wat aan de hand

En soms haalt het de krant

Maar soms blijft het nieuws ook achter de hand

Zo is er altijd wat aan de hand

Wat is er nu weer aan de hand?

Travestiet imiteert dode echtgenote

Een travestiet heeft zich uitgegeven voor zijn overleden echtgenote. Met haar lidmaatschapskaart ging de weduwnaar naar het fitnesscentrum waar zijn vrouw had getraind.

Supermarktketen gaat doodskisten verkopen

Het gaat in eerste instantie om een test, om te kijken hoe klanten op de nieuwe producten reageren. De Amerikaanse supermarktketen staat erom bekend producten flink onder de marktprijs aan te bieden. Zo zijn de goedkoopste modellen al vanaf 895 dollar verkrijgbaar. Wie het wat breder heeft kan een bronzen exemplaar van 2.899 dollar aanschaffen.

Grootste gehaktbal weegt 110 kilo

De eigenaar van een Italiaans eethuis in Concord, in de Amerikaanse staat New Hampshire, kan trots zijn op zichzelf. Hij heeft het Guinness Book of World Records gehaald door een honderd tien kilo zware gehaktbal te bereiden.

Verkeerde patiënt krijgt urologische ingreep

In een ziekenhuis in Antwerpen zijn twee patiënten met elkaar verwisseld, waardoor een man een onnodige urologische ingreep heeft ondergaan.

Kajakker jaagt haai weg met peddel

Een Australische kanovaarder heeft een witte haai weg weten te jagen door het enorme dier meerdere malen met een peddel op zijn kop te slaan..

Siciliaan wil celstraf om van zeurende vrouw af te zijn

Een Siciliaanse man is naar de politie gegaan om te vragen of zijn huisarrest weer kan worden omgezet in een gevangenisstraf. De 30-jarige Santo Gambino zei liever in de cel te zitten dan de hele dag ruzie te maken met zijn vrouw. Dat meldden Italiaanse media donderdag.

Volgens Gambino, die vastzit omdat hij illegaal giftig afval heeft gedumpt, blijft zijn vrouw zeuren dat hij financieel niet bijdraagt aan de opvoeding van hun twee kinderen.

Ex-man in voortuin snurkt vrouw wakker

Een vrouw uit Biddinghuizen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de politie gebeld, omdat ze wakker was geworden van het gesnurk van een man in haar voortuin. Agenten die polshoogte kwamen nemen troffen inderdaad een snurkende man in de voortuin aan. Het bleek de ex-man van de vrouw te zijn, laat de politie woensdag weten.

En zo is er altijd wat

En zo zal het altijd gaan

Het leven is een grote theatervoorstelling

Want niets is gekker dan de werkelijkheid zelf.

De man die dat het best van iedereen begrijpt, staat hier bij ons. Ad de Ruyter, theaterman, theaterdier heeft met ‘zijn’ cultuurcentrum Griffioen laten zien, hoe je met passie en doorzettingsvermogen het beste van het beste kunt halen:

uit anderen

uit artiesten

uit jezelf.

Een levenlang theater, dat is eigenlijk de beste omschrijving van Ad. Het doet me daarom genoegen, nee, het is een geweldige eer, om hem, namens het gemeentebestuur, cultuurwethouder Hellendall is ook aanwezig, de Bronzen Legpenning van de gemeente Amstelveen uit te reiken. Eindelijk krijgt hij het applaus dat hij tot nu toe voor anderen in zijn theater reserveerde.

Beste Ad, met jou vertrekt een markante man uit het culturele leven van Amstelveen en verre, verre omstreken. De sprekers na mij zullen nog wel meer hierover zeggen. Ik ben blij dat ik namens de gemeente hier mag staan om te laten zien en om te zeggen: Ad, we zijn waanzinnig trots op jou en wat je hebt bereikt. Het ga je goed en de hartelijke groeten aan die andere stad, waar je woont.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.