Bijgewerkt: 20 april 2024

Directeur verpleeghuis Beth Shalom gaat weg

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
19-10-2011

Michael Bloemendal zal per 1 mei 2012 vertrekken als directeur/bestuurder bij de Joodse zorginstelling Beth Shalom. De Raad van Toezicht en Bloemendal zouden dat in goed overleg zijn overeengekomen, zo meldt Beth Shalom, dat recent negatief in het nieuws kwam.

bloemendal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Michael Bloemendal, directeur van de Stichting Beth Shalom verwelkomt de genodigde gasten tijdens de opening van het nieuw gebouwde verpleeghuis Beth Shalom op 13 maart 2011


Het werd afgelopen zomer voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Er wérden „zorgwekkende toestanden aangetroffen in de cliëntenzorgverlening." Interim-bestuurder Jeroen Collette is per direct benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur en krijgt de totale eindverantwoordelijkheid voor Beth Shalom.

Bloemendal houdt nog wel de verantwoordelijk voor het opleidingsplan voor medewerkers inzake de joodse identiteit. Ook gaat hij 'de voor de joodse identiteit relevante zaken voor Beth Shalom vastleggen en overdragen' en heeft hij een adviestaak voor de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.