Bijgewerkt: 24 juni 2024

Dirigent Nico Schimmel kreeg een gemeentelijke onderscheiding

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-11-2022

In een volle Schouwburg Amstelveen ontving dirigent Nico Schimmel van het Harmonie Orkest Amstelveen een miniatuur replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens als erkenning voor zijn verdiensten voor het orkest. Dat gebeurde tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het orkest op 19 november 2022.

Nico Schimmel is al 25 jaar de bezielende dirigent van het orkest. Hij staat bekend als een veelzijdig dirigent. Vanuit zijn passie voor muziek weet hij jong en oud in het orkest te inspireren. Daarnaast is hij een dirigent die het orkest een divers repertoire laat spelen en graag experimenteert met nieuwe muziekvormen. Hij wordt alom gewaardeerd door orkestleden, omdat hij plezierig is om mee samen te werken, altijd in een goed humeur is en een groot gevoel voor humor heeft.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Dirigent Nico Schimmel van het Harmonie Orkest Amstelveen krijgt van Tjapko Poppens burgemeester de oorkonde van de gemeentelijke onderscheiding en het beeldje van De Turftrapster op 19 november 2022

De Turftrapster is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur.

De turftrapster is een beeld van kunstenaar Pieter de Monchy en staat in het Oude Dorp. In de jaren 1980 en 1990 werd een miniatuur replica van de bronzen Turftrapster als onderscheiding uitgereikt aan Amstelveners die zich verdienstelijk maakten voor de gemeente. Nu is de Turftrapster een culturele onderscheiding.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.