Bijgewerkt: 16 juni 2024

Discotheek Charly komt één keer terug in Bovenkerk

Nieuws -> Bovenkerk

Bron: Astrid van Ballegoy
02-02-2023

Discotheek Charly komt zaterdagavond 11 februari 2023 voor één keer terug in Bovenkerk. Discotheek Charly was in de jaren 1970 een fenomeen in Bovenkerk en omstreken. Om de week mochten de DJ’s draaien in het oude ‘Verenigingsgebouw’. De discoavonden waren steevast in mum van tijd uitverkocht.

Foto Amstelveen
(Foto Facebook - 2023)

DJ's in Discotheek Charly in de jaren 1970

Oude tijden herleven. Om oude tijden te laten herleven, is het plan ontstaan om nog één keer zo’n legendarische discoavond in Bovenkerk te organiseren, en wel op zaterdagavond 11 februari 2023. Nog één keer de sfeer proeven en lekker dansen op de hits van toen. Voor de ‘Jeugd van toen’ en andere liefhebbers.

11 februari in het Noorddamcentrum. DJ’s Ger en Giel laten van alles horen: pop, rock, het beroemde ‘Quickstep-kwartiertje’ en uiteraard veel soul-nummers. Iedereen is welkom aanstaande zaterdag 11 februari 2023 in het Noorddamcentrum. Aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis


Het Verenigingsgebouw aan de Vierlingsbeeklaan in Bovenkerk


Discotheek Charly is ontstaan uit de Jongeren Commissie Bovenkerk. Een groep jongeren die vanuit de Urbanus Parochie voor de jeugd elke maand vermaak organiseerden. Zo waren er in het Verenigingsgebouw Film-, Kien- en zelfs Sinterklaas avonden, ook werden er jaarlijkse evenementen georganiseerd zoals een Talentenjacht en een Fietsenrally. In de 70er jaren werd de disco populair en toevallig was er op dat moment een voorzitter die een studie Elektronica volgde. Zo ontstond het plan om een eigen discotheek te bouwen en dansavonden te gaan organiseren.

Er werd gesoldeerd aan mengpanelen en lichtorgels, de timmerlieden onder ons bouwden de boxen met grote bas-, middentonen- en kleine hoge tonen speakers voor een optimale geluidsweergave. Ook werd er een heuse demontabele discobar ontworpen met een prachtige voorplaat. Ons logo was een Pathefoon, een van de eerste platenspelers en de naam werd ‘Discotheek Charly’.

Discotheek Charly werd een HIT! In het Verenigingsgebouw werd de apparatuur opgeslagen en we mochten om de week op zaterdagavond draaien. Er waren in die periode verschillende beheerders, in het begin was dat Gerard Breij, daarna kwam Ome Klaas Mekel met zijn gezin. Die werden opgevolgd door Steve en Marianne van Amersfoort en daarna werd Toon Pappot uit ons eigen Bovenkerk de beheerder.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De nieuwe ingang van het Noorddamcentrum in Bovenkerk aan de Noorddammerweg 1 op 17 juni 2022

De vriendengroep die het bestuur vormden waren er druk mee. ‘s Morgens bij V&D werden de nieuwste hits uit de tipparade van de Top 40 ingekocht en ’s middags werd alles opgebouwd en aangesloten. ’s Avonds ging de zaal om 19.30 uur open en om 20.00 uur begon het officieel. Om 23.30 uur gingen de grote lampen weer aan en was het klaar, na afloop alles uiteraard weer opruimen. Later werd de apparatuur verbeterd en uitgebreid en ging onze inkoper op zaterdagmorgen naar Amsterdam om bij grote platenzaken als Concerto de nieuwste import hits uit Amerika en Engeland te scoren.

Het was een prachtige tijd, de jeugd kon zich uitsloven, swingen, schuifelen en sjansen natuurlijk. Er zijn vele verkeringen ontstaan… En ook weer uitgegaan! Er werd gedanst in lange rijen tegenover elkaar op de hits van dat moment en uiteraard veel Soul muziek

Er ontstonden ook vaste items tijdens de discoavonden zoals bijvoorbeeld een Quickstep kwartiertje omdat er in die tijd veel jongelui op dansles zaten. Verder draaiden we een aantal Hardrock platen en wat Rock en Roll. ÉN NU DOEN WE HET NOG ÉÉN KEER! Dus kom op 11 februari 2023 om 20.00 uur naar het Noorddamcentrum in Bovenkerk. 
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.