Bijgewerkt: 17 april 2024

Diverse geloofsgemeenschappen in gesprek met burgemeester Mirjam van 't Veld

Nieuws -> Kerk

Bron: Gemeente Amstelveen
11-03-2015

Op maandag 9 maart 2015 spraken vertegenwoordigers van diverse kerk- en geloofsgemeenschappen met elkaar over de thema’s vrijheid, vooroordelen en respect. De bijeenkomst was georganiseerd op initiatief van burgemeester Mirjam van ’t Veld. In haar welkomstwoord gaf de burgemeester aan graag met vertegenwoordigers van kerk- en geloofsgemeenschappen in gesprek te gaan na de recente gebeurtenissen, zoals de aanslagen in Kopenhagen en in Parijs, de aanslag in het Joods museum in Brussel en bijvoorbeeld ook de aanslag bij de marathon in Boston.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente - 2015)

Vertegenwoordigers van diverse kerk- en geloofsgemeenschappen praten met elkaar over de thema's vrijheid, vooroordelen en respect


Een gezamenlijk gesprek om een signaal af te geven en te laten zien, dat we onze ogen niet gesloten houden voor de actualiteit. En om te laten zien, dat  we nadrukkelijk geven om onze democratie en te laten zien, dat radicalisering niet past in een samenleving als de onze. Dat we staan voor een daadkrachtig optreden tegen een ieder die onze tolerantie en vrijheden wil inperken.

Naast vertegenwoordigers van de geloofsgemeenschappen, waren er ook jongeren. Juist om ook hen bij de actualiteit te betrekken en te kijken, hoe zij tegen de recente ontwikkelingen aankijken. De onderlinge gesprekken werden door de aanwezigen als bijzonder opbouwend ervaren. Afgesproken werd dan ook de discussie in de komende periode een vervolg te geven. Daarnaast werd door de  jongeren het initiatief gelanceerd een speciale Facebookpagina te maken rond de thema’s vrijheid, vooroordelen en respect om ook op die manier met elkaar in gesprek te blijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.