Bijgewerkt: 11 mei 2021

Diwali Festival Amstelveen 2016

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
30-09-2016

Het Stadsplein in Amstelveen vormt op zaterdag 22 oktober 2016 weer het toneel voor het Diwali festival. Voor de 8ste keer vindt het feest van het licht plaats in Amstelveen. Van 12.00 uur tot 19.00 uur is het Stadsplein gastheer voor misschien wel het belangrijkste Indiase feest van het jaar.

Het woord Diwali betekent een rij lichtjes. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya’s genaamd, aangestoken. Hiermee viert men de overwinning van het goede over het kwade, het licht over de duisternis, de gelukzaligheid over de onwetendheid en wordt de godin van de voorspoed, Laxmi, aangeroepen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Jonge danseressen traden op tijdens het 7de Diwali Festival op in 2015


Het Indiase culturele evenement staat in het teken van muziek, dans en de Indiase keuken. Bezoekers krijgen een mooie inkijk in de rijke Indiase cultuur. Ze kunnen genieten van een speciale markt met diverse Indiase producten, zoals sieraden, lekkernijen en vakanties. Voor de kleintjes is er een aparte knutsel- en schminkhoek. Zoals altijd zijn de bekende Indiase restaurants goed vertegenwoordigd met traditionele regionale Indiase gerechten. Het evenement eindigt traditioneel met een spectaculaire vuurwerkshow.

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken: “Bij dit evenement is voor ieder weer wat wils. Het is een mooie manier om kennis te maken met de Indiase cultuur. Muziek, dans en natuurlijk het overheerlijke eten. Het onderschrijft onze bijzondere band met India en de Indiërs. Het is een feest om Diwali mee te vieren!” Het Diwalifestival is gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden via www.diwalifestival.nl en op Facebook.com/diwaliAmstelveen

Hoofdsponsors van het evenement zijn: KPMG, amsterdam inbusiness, gemeente Amstelveen, gemeente Amsterdam, TCS, Port of Amsterdam, Cognizant, Invest in Holland, Incredible India, Rabobank, Sun Pharma, Allen & Overy, Hotel Wilhelmina en Bridging the Gap Foundation.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.