Bijgewerkt: 25 juni 2024

Do you speak English?

Nieuws -> Taal

Bron: Taalpost
22-03-2013

De Engelse taal speelt op veel manieren een rol in het leven van Nederlanders. Toch is er maar heel weinig onderzoek gedaan naar de ervaringen die Nederlanders hebben met het Engels en wat zij van de taal vinden.

Alison Edwards van de universiteit van Cambridge in Engeland doet nu promotieonderzoek naar dit onderwerp. In een online vragenlijst kunt u aangeven, hoe u tegen de Engelse taal aankijkt en wat uw ervaringen ermee zijn. 

do yous peak Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Do you speak English?


Dit is geen taaltoets, waarbij u goede resultaten moet behalen. De vragenlijst is bedoeld voor alle Nederlanders, ongeacht hun Engelse taalniveau. Wat wij graag willen weten, is wat u zelf vindt van elke gestelde vraag. Alle antwoorden zijn even belangrijk.

In sectie I wordt naar een aantal persoonlijke gegevens gevraagd. Sectie II gaat over uw gebruik van het Engels (en het Nederlands) en uw houding tegenover deze talen. Tot slot wordt u in sectie III gevraagd om enkele Engelse zinnen te verbeteren.

Zorg er alstublieft voor, dat u alle vragen beantwoordt. Alle gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en individuele antwoorden zullen niet te herleiden zijn in de onderzoeksresultaten. Het invullen van de (Nederlandstalige) vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.