Bijgewerkt: 27 juni 2022

Docent van KKC ontwikkelt integraal onderwijs voor duurzame ontwikkeling

Nieuws -> Informatief

Bron: KKC
24-05-2022

Henk Petter, docent aan het Keizer Karel College heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een integraal duurzaamheidscurriculum voor jongeren tussen de 14 – 19 jaar. Petter deed dit samen met een team van partners, allen aangesloten bij Gaia Education. Gaia Education is een internationale organisatie die met behulp van onderwijs werkt aan een ‘veerkrachtige toekomst binnen planetaire grenzen waar niemand achterblijft’.

Nu het klimaat verandert en de biodiversiteit afneemt is onderwijs voor duurzame ontwikkeling (Education for Sustainable Development) steeds meer van belang. Het ontworpen curriculum helpt jongeren de kennis, vaardigheden, waarden en het gedrag te ontwikkelen die nodig zijn voor onze toekomstige planeet. Onderdeel is ook een verhalenbundel, geschreven voor jongeren, met 60 duurzame voorbeelden uit de praktijk. Het project is medegefinancierd door het Erasmus+ Programma van de Europese Unie.

Foto Amstelveen
(Bron Linkedin - 2022)

Henk Petter docent Onderzoek en Ontwikkeling van KKC Technasium


Duurzame wereld verhalen-estafette. Nu dagen Henk Petter en zijn team scholen uit om deel te nemen aan de Duurzame wereld verhalen-estafette. Ze vragen leerlingen een éigen verhaal te ontwikkelen, naar aanleiding van de thema’s in de verhalenbundel. Een prachtige kans voor scholen die ook aan de slag willen met onderwijs voor duurzame ontwikkeling, er is namelijk nog ruimte voor deelnemers! Het verhaal kan zijn in de vorm van een traditioneel verhaal van maximaal 400 woorden, maar ook een blogbericht met foto en maximaal 150 woorden, een TikTok filmpje van 20 seconden of een vrij kunstwerk.

24 juni 2022: Multiplier Event YES op Keizer Karel College. De beste 10 inzenders van iedere organisatie zullen hun werk presenteren tijdens het Multiplier event YES. Dit vindt plaats op 24 juni 2022 op het Keizer Karel College in Amstelveen. Tijdens het event wordt met behulp van een publieksjury en experts de drie beste inzendingen uitgekozen. Zij ontvangen een mooie prijs en de Gouden Vonk, een waardering voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022.

Ook deelnemen? Er is nog ruimte voor deelnemers aan de Duurzame wereld verhalen-estafette. Een vergoeding voor materiaal- en reiskosten naar het Keizer Karel College is beschikbaar. Aanmelden kan via monica@gaia-nederland.nl. Meer informatie is beschikbaar op: www.esd.college.nl

Het Keizer Karel College (KKC) is een school voor havo, technasium, atheneum en gymnasium, met ongeveer 1.750 leerlingen. Het merendeel van de leerlingen komt uit Amstelveen. Daarnaast komen er veel leerlingen uit Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer. De school is zowel per fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op de school werken ongeveer 180 medewerkers waaronder schoolleiding, afdelingsleiders, docenten, docenten in opleiding en leden van het onderwijsondersteunend personeel. Onze school maakt onderdeel uit van de Stichting Keizer Karel, waartoe ook het Alkwin Kollege in Uithoorn behoort. Het toezicht van beide scholen is in handen van een Raad van Toezicht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.