Bijgewerkt: 27 juli 2024

Dodehoek lessendag 2024 op het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ben Westendorp
15-05-2024

Het is weer tijd voor de Dodehoek Dag. Op maandag 27 mei 2024 worden dodehoek lessen gegeven aan leerlingen van 6 basisscholen in Amstelveen. De theorielessen vinden plaats in Platform C. En op het Stadsplein staan vervolgens 5 vrachtauto’s klaar om de leerlingen praktijklessen te geven. Kinderen mogen daarbij zelf in de vrachtauto gaan zitten om te ervaren wat de vrachtautochauffeur wel en niet kan zien.

De dode hoek is de meest gevaarlijke plek bij een (groot) voertuig. Voor fietsers – jong en oud – is het dus belangrijk om te weten waar de dode hoek zich precies bevindt en waar je wél veilig kan gaan staan. Uit onderzoek blijkt dat bijna 44% van de fietsers in de dode hoek gaat staan. Dat is levensgevaarlijk! Daarom organiseren de gemeente Amstelveen en Veilig Verkeer Nederland elk jaar de dodehoek lessen om kinderen te helpen die gevaren te vermijden.



Ben Westendorp, voorzitter van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland: “We zijn blij dat dit item elk jaar weer terugkomt met steun van de gemeente. Het is overigens niet zo dat dodehoek lessen alleen centraal in Amstelveen worden georganiseerd. Sommige scholen vinden dit zo belangrijk dat zijzelf dodehoeklessen organiseren. Heel verstandig!” Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer zal in de ochtend aanwezig zijn om te zien hoe de kinderen de lessen ervaren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.