Bijgewerkt: 24 juni 2024

Dodelijk ongeval in Amsterdam Zuidoost

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
04-03-2012

Bij een verkeersongeluk is op 4 februari 2012 om 1 uur 40 een jonge man om het leven gekomen Amsterdam Zuidoost. De auto waarin hij zat kwam in botsing met een taxi.

Om 1 uur 40 vannacht kwam een groene Opel Corsa met drie inzettende in Amsterdam Zuidoost op de kruising Karspeldreef met Hondsrugweg in botsing met een donkerblauwe taxi. De auto werd daarbij in de flank geraakt.


Grotere kaart weergeven De kruising Karspeldreef met Hondsrugweg in Amsterdam

De personenauto vloog door de klap over de kop. Een man (20) die achterin zat, kwam bekneld te zitten. Hulp mocht niet meer baten, hij overleed. De bestuurder (19), de bijrijder (20) en de taxichauffeur (38) werden met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bijrijder, en de taxichauffeur konden na een nacht in het ziekenhuis, weer naar huis.

De dienst controle infrastructuur en verkeer (DCIV) van het korps Amsterdam-Amstelland doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. “Bij dergelijke ernstig ongevallen is onderzoek noodzakelijk om de juiste toedracht boven water te krijgen, en mate van verwijtbaarheid te kunnen bepalen”, zegt Mines van Wijk, projectleider team forensisch technische verkeersonderzoeken (FTVO).

“Een dergelijk onderzoek neemt al snel een aantal weken in beslag. Remsporen, gordelbevestigingen, boordcomputers et cetera alles moet worden uitgelezen en bekeken.” De bestuurders van de auto’s en de inzittende worden de komende dagen gehoord.

Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren of de auto’s kort daarvoor hebben zien rijden, kunnen mogelijk bruikbare informatie hebben voor de politie. Hen wordt gevraagd contact op te nemen via nummer 0900-8844. Anoniem melden kan op 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.