Bijgewerkt: 28 maart 2024

Doe mee met de gratis app Ommetje

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
30-01-2021

Wil je op een simpele manier meer bewegen met een beetje uitdaging? AmstelveenSport start een Amstelveense wandelactie met gebruik van de gratis app Ommetje! Deze app is ontwikkeld door de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Doel van de app is door het wandelen de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, want wandelen is niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je hersens! Je kunt individueel lopen maar ook in een team. In de app kun je punten verzamelen door ommetjes van minimaal 20 minuten te maken. Je verdient medailles door regelmatig of elke dag te lopen en hersenweetjes van prof. Scherder te lezen. De routes van wandelingen van 20-60 minuten worden geregistreerd en bewaard.



Doe mee in het team AmstelveenSport. Meld je vandaag nog aan voor het Team AmstelveenSport met de code QR9LK en loop met ons mee. Zo blijven we toch met elkaar in contact, ondanks alle coronamaatregelen. Iedereen in Amstelveen mag meedoen in ons team. 20 minuten wandelen levert al punten op, je hoeft dus zeker geen Vierdaagse loper te zijn om mee te doen! En je kunt op je eigen moment en op je eigen tempo wandelen. Via onze Facebookpagina AmstelveenSport delen we elke week tussenstanden, zodat je kunt zien hoe de andere teamleden scoren. Jullie kunnen daar met elkaar in contact komen en bijvoorbeeld je favoriete rondje posten. Download de gratis app 'Ommetje lopen' van de Hersenstichting in de App-store of GooglePlay en meld je aan voor ons team AmstelveenSport met de code: QR9LK.

Wil je meer informatie over deze actie of wil je meer informatie over bewegen in Amstelveen, neem dan contact op met Iris Meertens, via beweegcoach@amstelveensport.nl of 088-8585104. Mocht je hulp nodig hebben bij het installeren van de app, kijk dan op www.amstelveensport.nl/ doe-mee-met-amstelveensport-ommetje/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.