Bijgewerkt: 22 februari 2024

Doelgroepgerichte isolatieaanpak van start in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-02-2024

De gemeente Amstelveen start met een isolatieaanpak gericht op verschillende inwonersgroepen in Amstelveen. Hiermee wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.

Er starten nu twee acties. De gemeente voert de aanpak van het Rijk uit gericht op woningeigenaren met een laag energielabel (DEFG) en een WOZ-waarde van maximaal € 608.000. Speciaal voor deze groep wordt er per woning tot €1.500 Isolatiesubsidie ter beschikking gesteld voor het aanbrengen van isolatie. Deze subsidie kan gecombineerd worden met andere subsidies, zoals de subsidie Energiebesparing en de ISDE-subsidie van het Rijk. De Isolatiesubsidie is beschikbaar voor 300 woningen. Woningeigenaren die in aanmerking komen ontvangen een brief en flyer met uitleg over deze aanpak.Naast deze aanpak start op 15 februari ook de collectieve isolatieactie voor Amstelveen Noord (boven de A9). Woningeigenaren kunnen naast vloer/bodem- en dakisolatie ook kiezen voor glasisolatie. Woningeigenaren ontvangen een brief van de gemeente met het aanbod.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Voor sommige inwoners is het relatief eenvoudig de woning te isoleren, bijvoorbeeld omdat de woning al grotendeels geïsoleerd is of als het om relatief eenvoudige en betaalbare ingrepen gaat met een snelle terugverdientijd. Voor andere inwoners is isoleren veel ingrijpender, bijvoorbeeld bij gevel- of dakisolatie of bij beperkte financiering. Deze groep helpen wij extra met advies, begeleiding en een financiële stimulans.”

Collectieve inkoopactie Amstelveen Noord. Ter voorbereiding op de collectieve isolatieactie is op donderdagavond 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond op 22 februari 2024 kan via www.energieloketamstelveen.nl .

Inschrijven voor de collectieve isolatieactie. Huiseigenaren kunnen zich van 22 februari tot en met 21 maart 2024 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere het type isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.