Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Dominee en rabbijn samen in kerkdienst in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
29-04-2019

Op zondag 5 mei 2019 vindt een bijzondere kerkdienst plaats in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. ds. Sieb Lanser en Rabbijn Awraham Soetendorp en gaan samen voor in deze viering. Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere zondagse viering in een christelijke kerk is vrij uniek in Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Freek de Vries - 2016)

ds. Sieb Lanser preekt in de Kruiskerk in september 2016


Foto Amstelveen
(Foto Soetendorp Instituut - 2018)

Rabbijn Awraham Soetendorp tijdens zijn lezing op de Dag van het Jodendom in de Dierense synagoge in Dieren op 17 januari 2018 in de gemeente Rheden


Bewust is ervoor gekozen om deze jaarlijkse gezamenlijke viering te houden op de eerste zondag in mei, dichtbij de gedenkwaardige dagen van 4 en 5 mei. Eenieder is van harte welkom in deze kerkdienst die om 10.00 uur begint. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Kruiskerk in Amstelveen


Dat Rabbijn Soetendorp samen met een dominee voorgaat in een zondagse viering in de Kruiskerk Amstelveen is inmiddels traditie ontstaan uit verschillende kerken in Buitenveldert en Amstelveen en in 2010 overgenomen door de Kruiskerk. Rabbijn Soetendorp hoort bij de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en is een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede en probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen. Zo beijvert hij zich bijvoorbeeld voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen. In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme laat deze gezamenlijke viering zien dat het ook anders kan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.