Bijgewerkt: 21 september 2021

Door drugshandel is een woning aan de Brederode gesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-03-2014

Op donderdag 13 maart 2014 is op last van de burgemeester een woning aan de Brederode in Amstelveen Westwijk voor drie maanden gesloten. In de woning zijn aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen gevonden. De sluiting van de woning betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Op 20 februari heeft de politie vastgesteld, dat de woning in gebruik was voor het verhandelen van drugs. In de woning werd een aanzienlijke hoeveelheid soft- en harddrugs gevonden, evenals materialen, waaruit handel in drugs blijkt (weegschalen en apparatuur om verdovende middelen vacuüm te verpakken). De politie heeft het materiaal in beslag genomen, afgevoerd en vernietigd. De gemeente heeft direct na constatering de eigenaar geïnformeerd en daarbij aangegeven, dat tot sluiting van de woning zal worden overgegaan.


De gemeente Amstelveen heeft met de politie (Eenheid Amsterdam), woningcorporaties Eigen Haard en Duwo en netwerkbeheerder Liander het Convenant Doorzon afgesloten om het criminele gebruik van woningen gezamenlijk aan te kunnen pakken. In dit convenant is geregeld, dat de politie onrechtmatig gebruik van woningen doorgeeft aan de betrokken partners.

Indien er sprake is van overtreding van de Opiumwet, heeft de burgemeester de bevoegdheid om zowel in het geval van een koopwoning, als bij een huurwoning de woning voor drie maanden te sluiten. Betreft het een woning van Eigen Haard, dan gaat Eigen Haard tot ontbinding van de huurovereenkomst over.

Door deze aanpak zijn er sinds het begin van dit jaar al 3 woningen gesloten. Eind 2013 is reeds een woning aan de Brederode wegens illegaal woninggebruik gesloten. Er bestaat geen verband tussen beide sluitingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.