Bijgewerkt: 22 november 2024

Doorgeschoten flexwerk in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV
18-09-2015

'De toename van flexwerk in Nederland betekent, dat steeds meer mensen hun werk doen zonder, dat zij belangrijke zekerheden hebben. Onzeker werk heeft grote invloed op het sociale leven van mensen, op de gezondheid en op de financiële zekerheid.' Dat zegt arbeidsvoorwaardencoördinator Mariëtte Patijn van de FNV in reactie op nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waarover vrijdag in de media is te lezen.

Foto Amstelveen
(Bron FNV - 2015)

De flyer van FNV


Uit onderzoek van de FNV blijkt, dat 41 % van de deelnemers niet genoeg verdient om goed van te kunnen leven. Bij veel van de mensen met een onzeker contract is de betaling niet in orde; een kwart krijgt niet alle gewerkte uren betaald. Veel werknemers met een onzeker contract moeten vaak (of altijd) werken in weekend, avond of nacht.

Brede cao. De FNV maakt in brede cao’s afspraken over zekerheid en het terugdringen van de doorgeschoten flex. Er zijn steeds meer werkgevers die vooruitstrevende afspraken over echte banen willen maken, al zijn daar vaak wel acties van werknemers voor nodig. De FNV roept andere werkgevers op om hier een voorbeeld aan te nemen. Onderzoek FNV naar de invloed van onzeker werk op het sociale leven van mensen Download het volledige onderzoeksrapport (pdf 34 pagina’s)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.