Bijgewerkt: 25 juni 2024

Drakenbootraces op de Bosbaan

Nieuws -> Sport

Bron: EHDC
30-07-2008

De Eerste Hollandse Drakenboot Club organiseert op zaterdag 30 augustus 2008 internationale drakenbootraces op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos.

Foto Amstelveen
(EHDC - 2008)

Het logo van de EHDC


Het drakenboten is een spectaculaire sport waarbij onder aanvoering van een drummer 18 peddelaars in een 13 meter lange kano op diverse afstanden over het water jagen. De peddelaars zijn zowel mannen als vrouwen. Aan de wedstrijden wordt ondermeer deelgenomen door Dutch Dragons, de kampioen van Nederland, en Drag Attack uit Wuppertal, een van de allersterkste teams uit Duitsland.

Draak Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een draak op een boot


Het drakenboten is van oudsher een traditionele Chinese sport, die in elke regio van het land zijn eigen uitvoering heeft. Er worden in China zelfs boten voor 100 personen ingezet. Sinds een dikke 20 jaar is de sport internationaal gestandaardiseerd en wordt nu in meer dan 60 landen beoefend. De wedstrijden op de Bosbaan beginnen om 10.30 uur en zijn gratis toegankelijk. Tussen 16 en 17 uur is de prijsuitreiking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.