Bijgewerkt: 15 april 2024

Drempel in de oprit van Oranjebaan naar Beneluxbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-07-2015

De gemeente Amstelveen laat donderdag 16 juli 2015 een drempel plaatsen in de oprit van Oranjebaan naar Beneluxbaan. De drempel komt enkele meters voor de fietskruising en moet automobilisten attenderen op fietsers en brommers die langs de Beneluxbaan rijden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Verkeer


De gemeente Amstelveen nam eerder al maatregelen onderaan de afrit van de  Beneluxbaan bij de Oranjebaan. Het kruispunt is kleiner gemaakt waardoor verkeer komend van de Beneluxbaan beter zicht heeft gekregen op verkeer dat op de Oranjebaan rijdt.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer: ’We doen er alles aan om de kruisingen veiliger te maken. We hebben nu een aantal maatregelen voor de korte termijn getroffen. In het najaar staat nog een grote aanpassing op de agenda. De oprit wordt dan verlegd, waardoor het fietspad langs de Beneluxbaan haakser wordt gekruist. Automobilisten kunnen fietsers en brommers hierdoor beter zien aankomen. Ik hoop, dat hiermee het aantal ongelukken op deze plek zal afnemen’.Verkeersongelukken

Afgelopen jaar vonden bij de op- en afritten van Beneluxbaan-Oranjebaan meerdere ongelukken plaats. In veel gevallen verleende een automobilist geen voorrang aan kruisende fietsers, of brommers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.