Bijgewerkt: 18 mei 2024

Drempels voor overstekende leerlingen op het Kazernepad

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-11-2022

Op het Kazernepad (Zwarte pad) tussen het Oude Dorp en de Molenweg plaatst de gemeente Amstelveen binnenkort drempels om de oversteeksituatie voor schoolgaande kinderen veiliger te maken.

De directie van de naastgelegen openbare basisschool Piet Hein en Youssef Ben Idder D66-raadslid hebben de onveilige verkeerssituatie onder de aandacht gebracht bij Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer. Besloten is om de verkeersveiligheid te vergroten door middel van het aanbrengen van bromfietsdrempels.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Vlnr.: Vivian de Vries adjunct-directeur van OBS Piet Hein, directeur Michel Houttuin, wethouder Herbert Raat, Youssef Ben Idder D66-raadslid en een verkeersdeskundige van de gemeente op het Kazernepad

De wethouder nam half november zelf een kijkje op locatie, samen met schooldirecteur Michel Houttuin, adjunct-directeur Vivian de Vries, raadslid Ben Idder en een verkeersdeskundige van de gemeente. Het doorgaande fietspad kruist een oversteekplaats van schoolkinderen vanuit een woonwijk naar school. Met name in de ochtendspits kunnen hier gevaarlijke situaties ontstaan door onder meer snelle e-bikes en fatbikes, dit speelt in heel Amstelveen. De school is een petitie gestart onder ouders van leerlingen.

'De bromfietsdrempels zorgen ervoor dat de snelle e-bikes moeten afremmen, waardoor zij beter kunnen anticiperen op kinderen die hier plotseling kunnen oversteken. Het wordt steeds drukker op de fietspaden en daarom is het belangrijk om de verkeersveiligheid hier goed in de gaten te houden. Waar nodig zullen we zoeken naar op maat gemaakte oplossingen'- zegt wethouder Raat

Bromfietsdrempels. Naast de bromfietsdrempels worden er op het Kazernepad (school)markeringen op de weg aangebracht die duiden op een oversteek. Er is ook gekeken naar het aanbrengen van een zebrapad, maar deze mogelijkheid is afgevallen. De ervaring leert dat niet alle fietsers stoppen voor zebrapaden, wat kan zorgen voor onveilige situaties wanneer kinderen het zebrapad oprennen. Ook zou het in de ochtendspits kunnen zorgen voor ‘kettingbotsingen’ als de voorste fietsers van een groep keurig stoppen en achteropkomende fietsers dit te laat in de gaten hebben. Op het fietspad wordt al via borden gewaarschuwd dat er een oversteekplaats voor schoolgaande kinderen nadert, maar dat blijkt onvoldoende.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.