Bijgewerkt: 15 juni 2024

Drie activiteiten in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-09-2012

Kinderboekenweek 2012

Van 3 t/m 13 oktober 2012 is het weer Kinderboekenweek. Tijdens dit nationale evenement met dit jaar het thema 'Hallo Wereld' organiseert de Bibliotheek Amstelland zowel op 6 oktober als op 13 oktober een spannende vertelvoorstelling.

Op zaterdag 6 oktober van 16.00 tot 17.00 uur komen schrijfster Vivian den Hollander en illustrator Juliette de Wit naar de bibliotheek in Uithoorn. Daar tekent Juliette mee met het verhaal van Vivian dat gaat over Spekkie en Sproet en hun avonturen op een cruiseschip met geheimzinnige gasten en een spannende zoektocht in het schip. Natuurlijk wordt ook het Spekkie en Sproetlied gezongen. Voor 7 t/m 10 jaar.

bibliotheek Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Van 3 t/m 13 oktober 2012 is het weer Kinderboekenweek


Op zaterdag 13 oktober van 15.30 t/m 16.45 uur komen Annemarie Bon en illustratrice Gertie Jaquet naar de bibliotheek aan het Stadsplein. Zij verzorgen samen een levendig programma over het boek En de groeten van Haas! Leeftijd 4 t/m 8 jaar. Ook hier wordt gezongen, en wel het echte Hazenlied.

Toegangsprijzen voor deze voorstellingen zijn € 6,50 en € 5,50 voor leden. Voorverkoopkorting bedraagt 1 euro en een begeleider kan gratis mee. Op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl leest u hier meer over.


Literatuur in twee uur met Liesje Schreuder

Op 3 oktober 2012 kunt u in de bibliotheek Stadsplein uw kennis van de naoorlogse literatuur opfrissen. Tijdens een boeiende interactieve lezing komen spannende verhalen, onverwachte inzichten en literaire ontboezemingen allemaal aan de orde.

Van de Vijftigers tot Oosterhoff, van Mulisch tot Mutsaers en van Reve tot Bouazza. Liesje Schreuders zorgt voor een boeiend en dynamisch relaas voor iedereen die van de Nederlandse literatuur houdt.

bibliotheek Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Liesje Schreuders, schrijver en docent literatuurgeschiedenis


Liesje Schreuders is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en Nederlands. Zij studeerde cum laude af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds enkele jaren is zij eindredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Haar uitgangspunt is dat lezen genieten is en dat goed lezen nog meer genieten is.

Woensdag 3 oktober 2012 20.15 – 22.15 uur Stadsplein. Prijs: € 12,50. Pashouders: €10,- Voorverkoopkorting: 1 euro  Op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl  leest u hier meer over.


Café de Aandacht

Op 2 oktober 2012 start de bibliotheek met iets nieuws: Café de Aandacht. Dit staat voor het verbinden van mensen, met elkaar en met de bibliotheek. Er zijn altijd mensen die verhalen willen/kunnen vertellen en er zijn altijd mensen die willen luisteren.

Het idee achter Café de Aandacht is, dat de bibliotheek deze twee bij elkaar brengt. Het is de bedoeling om laagdrempelige, kleinschalige en inspirerende bijeenkomsten te houden in de bibliotheek. Carla Leutscher bijt het spits af. Zij is Talent Inspirator en allereerste Jungiaanse analytisch coach in Amstelveen. Zij inspireert anderen graag om hun verborgen talenten te ontdekken. “Het geeft mij veel energie mensen te zien stralen in hun natuurlijke kracht”, zegt psycholoog Carla Leutscher.

bibliotheek Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Carla Leutscher, psycholoog


Op 2 oktober geeft Carla van 15.00 tot 16.00 uur een gratis workshop “Ontdek je verborgen talent” bij Café de Aandacht, bibliotheek Stadsplein.

Met praktische oefeningen maakt u samen een reis, waarbij de persoonlijke groeimogelijkheden worden ontdekt. Carla zal hierbij meer vertellen over de allernieuwste Jungiaanse techniek ACT® analyse (Analysis Competence Tool). In deze meeting leert men onderscheiden wat men goed kan en wat je echte talent is. Niet alles wat je goed kan, is je talent. En ACT maakt niet alleen echte talenten en groei zichtbaar voor individuen, relaties en teams; het voorspelt ook wat verloren raakt onder druk. Op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl leest u hier meer over.

Jungiaanse techniek?

Actieve Verbeelding is een pad van cognitie die tot de verbeelding gebruikt als een orgaan van begrip. Disciplines van actieve verbeelding zijn te vinden in verschillende religieuze en spirituele tradities. Het is misschien het best bekend in het Westen vandaag de dag door middel van de Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung 's nadruk op de therapeutische waarde van deze activiteit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.