Bijgewerkt: 30 juni 2022

Drie honden vergiftigd in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
20-03-2013

In februari en maart 2013 zijn drie honden met vergiftigingsverschijnselen bij de dierenarts beland na een wandeling door het Amsterdamse Bos. Op 11 februari en 4 en 10 maart zijn drie honden met vergiftigingsverschijnselen bij een dierenarts terecht gekomen en daarvan zijn twee honden overleden - meldt de Boswachterij van het Amsterdamse Bos

De dierenartsen hebben in eerste instantie vastgesteld, dat het om een vergiftiging gaat, maar konden geen uitsluitsel geven over wat voor soort gif. Een van de overleden honden is door de eigenaresse voor sectie in onderzoek gegeven. De uitslag van de sectie wordt verwacht over twee weken.

Twee honden kregen na de wandeling verlammingsverschijnselen en hartritmestoornissen. Daar is een hond aan overleden. De andere hond die is overleden moest braken, kreeg epilepsie-aanvallen en leverfalen.

honden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Loslopende honden in het Amsterdamse Bos


De Boswachterij van het Amsterdamse Bos adviseert hondenbezitters om alert te zijn op wat de hond binnen krijgt tijdens een wandeling. Het advies is ook om de hond in ieder geval rond de Heuvel kort aan te lijnen, omdat de drie honden met de vergiftigingsverschijnselen in dat gebied hebben rond gelopen.

De boswachters houden de komende tijd extra toezicht. De politie Amsterdam-Amstelland neemt het gebied mee op surveillance. Verder zijn de dierenambulance en dierenklinieken in de omgeving op de hoogte gesteld, zodat dierenartsen eventuele vergelijkbare verschijnselen kunnen herkennen. Ook de hondenuitlaat-centrales die van het Amsterdamse Bos gebruikmaken zijn gewaarschuwd. In het Bos wordt op een aantal locaties ook borden geplaatst.

Dagelijks lopen er tientallen honden in het Amsterdamse Bos. Ook veel hondenuitlaat-centrales, die met meer dan 5 honden tegelijk lopen. Vooralsnog gaat dat altijd goed. In de afgelopen jaren is er wel eens een geval van vergiftiging geweest, maar sporadisch. Dat er nu drie gevallen achter elkaar zijn, waarvan twee bovendien overleden, is ongebruikelijk. Voor vragen kunt u terecht bij de Boswachterij van het Amsterdamse Bos: 020 641 6868 of 06 29081628.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.