Bijgewerkt: 8 december 2022

Drie inbrekers in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
10-08-2011

Een bewoner van de Maarten Lutherweg uit Amstelveen betrapte afgelopen maandag 8 augustus 2011 drie inbrekers, waarvan twee verdachten even later in de bosjes konden worden aangehouden.

De bewoner kwam om 18:30 uur thuis en zag, dat de toegangsdeur van zijn woning opengebroken was. In zijn appartement zag hij drie verdachten staan met zijn spullen in hun handen.

De verdachten vluchtten de woning uit, waarop de bewoner hen achtervolgde. Een surveillerende motoragent zag de vier mannen voorbij rennen en hoorde van de aangever, dat er zojuist was ingebroken in zijn woning.

De drie verdachten vluchtten de bosjes in, waar ze met behulp van een diensthond werden opgespoord. Een 23-jarige en 24-jarige uit de provincie Utrecht werden aangehouden, één verdachte wist te ontkomen. Politie waarschuwt: Open nooit zomaar de centrale toegangsdeur van een appartenementencomplex, zonder na te gaan wie er voor de deur staat. Weet wie u binnenlaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.