Bijgewerkt: 24 maart 2023

Drie koren in de Paaskerk Amstelveen tijdens het Pinksterspektakel

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
16-05-2018

Op zondag 20 mei 2018, de 1ste Pinksterdag, voeren 3 koren het Pinksteroratorium van Marijke de Bruijne uit in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Aanvang 9.30 uur. Anthem, Alegría en de Cantorij van de Paaskerk zingen samen met gastzangers deze heldere, in eigentijdse taal geschreven oratorium. Ook het publiek wordt gevraagd om mee te zingen. Sopraan: Rianne Kriebel, Bas: Marco van Leeuwen, Fluit: Fetsje Bijma, Piano: Peter van Dongen, Orgel: Nico Ph. Hovius. Vertellers: Rina Ran, ds. Marianne Bogaard en stadsdominee Werner Pieterse. Dirigent: Leo Kramer. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

De teksten zijn geschreven door Marijke de Bruijne. Heldere, eigentijdse taal. Vaak blij, want dat word je van de Geest van God, maar soms ook ontroerend. Een boeiend stuk. Niet alleen door de vele medewerkers, maar ook door de actieve medewerking van alle aanwezigen. De muziek is geschreven door de musici van de Pepergasthuiskerk in Groningen: Chris van Bruggen, Anneke Plieger-van der Heide en Peter Rippen. Wij nodigen u uit om 9.30 uur aanwezig te zijn om samen wat muziek door te nemen. Het is de moeite meer dan waard want: Wie door de Geest is aangeraakt begint opnieuw te leven!

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

Een mozaïekbeeld van Pinksteren op het plafond van de kathedraal van Saint Louis in de staat Missouri, United States


Pinksteren (Grieks: πεντηκοστὴ ἡμέρα pentēkostē pentēkostē hēméra) is een christelijk feestdag. Op de 50ste Paasdag, 49 dagen na Paaszondag, wordt de zending van de Heilige Geest door de gelovigen gevierd - als een mysterie of iconografische zending van de Heilige Geest. Met deze uitstorting wordt ook het begin van de christelijke kerk gemarkeerd. Het kan als zodanig tevens als de eerste christelijke opwekking worden gezien. De heilige dag wordt ook 'Witte Zondag' of 'Pinksterdag' genoemd, In Duitsland heet Pinksteren 'Pfingsten', en valt vaak samen met schoolvakanties en het begin van vele activiteiten in de open lucht en in het voorjaar, zoals festivals en georganiseerde activiteiten in de buitenlucht door jongerenorganisaties. De maandag na Pinksteren is in veel Europese landen een wettelijke feestdag.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.