Bijgewerkt: 31 juli 2021

Drie protestantse kerken fuseren in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Amstelveens Weekblad
24-05-2012

Voor de gelovigen van drie protestantse kerkgemeenten in Amstelveen-Zuid wordt het dit jaar een bijzondere Pinksteren. De drie gemeenten gaan fuseren tot één nieuwe gemeente: de Protestantse Wijkgemeente Amstelveen Zuid.

Het gaat om de Handwegkerkgemeente, de Dorpskerkgemeente en de Paaskerkgemeente. De leden van de nieuwe gemeente gaan voortaan kerken in twee gebouwen: de Paaskerk en een nieuwe kerkplek in Westwijk, die samen met Ons Tweede Huis wordt ontwikkeld. De bedoeling is dat die plek open gaat begin 2014.

handwegkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Handwegkerk in mei 2012


In september 2012 begint een verbouwing van de Paaskerk en dan fungeert de Handwegkerk tijdelijk als hét kerkgebouw voor Amstelveen-Zuid. Zodra de verbouwing voltooid is, dan verhuizen de kerkdiensten terug naar de Paaskerk en wordt de Handwegkerk gesloten. De Dorpskerk is al eerder gesloten.

paaskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Paaskerk in mei 2012


De bundeling van krachten wordt op zondag 27 mei 2012 gevierd met een speciale dienst in de Paaskerk, die om 10 uur begint, met drie voorgangers: ds. M. M. Bogaard, ds. G. J. de Bruin, ds. J. C. Schaap. Na de feestelijke dienst vindt de ondertekening plaats van de documenten die de gemeenten tot één geheel samensmeden.

Zondag om 10 uur zijn er ook pinksterdiensten in andere protestantse kerken in Amstelveen: de Kruiskerk, de Pauluskerk en de Pelgrimskerk. Alle diensten staan in het teken staan van een nieuw begin. Het pinksterfeest, waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt gevierd, geldt namelijk als de start van de kerk wereldwijd. Meer informatie over de kerkdiensten is te vinden op www.protestantsamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.