Bijgewerkt: 23 juni 2024

Drie scholieren van het Hermann Wesselink College wonnen landelijke prijs

Nieuws -> Informatief

Bron: Sanne van Kamp
09-06-2024

Drie scholieren van het Hermann Wesselink College hebben de landelijke GLOBE juryprijs gewonnen voor hun onderzoek naar de gevolgen van stikstofdioxide op de levende omgeving van de rijksweg A9.

Deze prijs voor het beste wetenschappelijk onderzoek door Nederlandse scholieren werd afgelopen vrijdag 7 juni 2024 bekendgemaakt op de GLOBE Science Fair 2024 op de Universiteit van Wageningen. 23 teams van 9 scholen presenteerden de resultaten van hun onderzoeken naar fijnstof, NO2, microplastics, waterkwaliteit en de ecologie van hun directe leefomgeving. 

Foto Amstelveen
(Foto Sanne van Kamp - 2024)

Anna Jore, Jasmijn Lankheet en Anna Derlage uit 4vwo van het HWC

Anna Jore, Jasmijn Lankheet en Anna Derlage uit 4vwo van het HWC gingen naar huis met de prestigieuze jury award. De jury, bestaande uit Arnold van Vliet (WUR), Mengsje Menkveld (WUR), Hester Volten (RIVM), Ellen Verhoeven (RIVM), Bas Mijling (KNMI) en Dorien Dorresteijn (GLOBE Nederland), beoordeelde hun project over “The effects of NO2 on living surrounding near the A9″ (De effecten van NO2 op de leefomgeving nabij de A9) als het beste project.

GLOBE is een wereldwijd onderzoeksprogramma voor middelbare scholieren van NASA, RIVM, KNMI en universiteiten met 37.000 deelnemende scholen in meer dan 100 landen met als doel onderzoek te doen aan natuur en milieu en daarbij kennis verzamelen die bijdraagt aan maatschappij en/of wetenschap. De door scholieren opgehaalde data leveren een bijdrage aan onderzoeken van genoemde wetenschappelijke instituten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.