Bijgewerkt: 4 juli 2022

Drie sterren voor winkelgebied Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Linda Annink
29-05-2009

Stadshart Amstelveen is sinds woensdag 26 mei 2009 als enig winkelgebied in de regio Amsterdam Amstelland onderscheiden met de 3e ster van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het Stadshart e.o. ontving deze onderscheiding in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Daarin wordt gekeken naar het niveau waarop de winkeliers, gemeente, politie en brandweer continu samenwerken om het winkelgebied schoon, heel en veilig te houden.

Stadshart Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Stadshart Amstelveen


Twee jaar geleden ondertekenden vertegenwoordigers van het winkelgebied samen met andere partijen in de stad het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen. Hierin spraken zij af gezamenlijk een groot aantal maatregelen te treffen om de schoon, heel en veilig situatie in Stadshart Amstelveen te optimaliseren.

Zo zijn er de afgelopen tijd bijvoorbeeld verbeteringen aangebracht in brandveiligheidsvoorzieningen, zijn er nieuwe regels gekomen ten aanzien van afval, vuilnisbakken en gravity, is de onderlinge communicatie tussen alle betrokkenen verbeterd, hebben ondernemers trainingen kunnen volgen en zijn er diverse maatregelen getroffen om winkeldiefstal en overvallen tegen te gaan.

Binnenhof Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

'Stadshart 10 jaar feest' in het Binnenhof in oktober 2008


Door de succesvolle gezamenlijke aanpak is het veiligheidsgevoel onder de ondernemers in het Stadshart nu, na twee jaar, nog verder verbeterd. Voelde in 2007 2,6% van de ondernemers zich nog regelmatig onveilig, nu is dat percentage gedaald naar maar liefst 0%.

De 3e HBD ster is een symbolische waardering voor wat de vertegenwoordigers van het winkelgebied in samenwerking met de gemeente, politie en brandweer tot stand hebben gebracht. Elke twee jaar wordt een nieuwe meting gedaan. In totaal zijn er vijf sterren te behalen.

Het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen wordt nu voor twee jaar verlengd. Behalve door vertegenwoordigers van de Gemeente, Unibail-Rodamco (eigenaar van het winkelgebied), politie Amsterdam-Amstelland en de ondernemers, is het convenant mede ondertekend door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.