Bijgewerkt: 17 mei 2024

Dries Bakker presenteert zijn nieuwe boek bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
22-11-2016

Op woensdag 23 november 2016 vanaf 16.00 uur zal Dries Bakker zijn nieuwe roman presenteren bij boekhandel Libris Venstra. De roman speelt zich af in het hoofd van Anna Bergland gedurende één dag, waarin ze terugkijkt op haar leven. Een dag van reflectie en flarden herinneringen. Ze overpeinst hoe ze in het leven stond als jong en onafhankelijk meisje. Ze ging op pad, naar Parijs en ontmoette er de schilder Mo. Later als jonge vrouw gaat ze schoorvoetend een relatie met Derk van Dalen aan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dries Bakker, voorzitter van de Stichting Amstelveense Kunst Belangen hier op een archieffoto op 25 februari in de Kunstuitleen Amstelveen tijdens de finissage van de Amateurkunst tentoonstelling


Op de avond, waarop Anna en Derk met een collega van Anna en haar man naar het toneelstuk King Lear gaan wordt ze gegrepen door de hoofdrolspeler, Hugo Meester. Zij wil hem leren kennen en maakt een afspraak met hem. Haar verlangen naar avontuur en verrassing, een leven als vroeger, wordt weer werkelijkheid. Ze begint een innige relatie met Hugo. Hij vindt haar adembenemend mooi en de fascinatie en liefde voor elkaar is wederzijds en groot.

De in Amstelveen woonachtige Dries Bakker (1943 Drachten), in de laatste jaren van zijn werkzame leven als hij adviseur op het gebied van wegen en verkeer bij advies- en ingenieursbureau Arcadis nam in 1990 schilder- en tekenlessen. Daarnaast deed hij vrijwilligerswerk, o.a. schaatstrainer en sinds zijn pensioen ook bestuurslid bij de KNSB, gewest N-H.  Nu is hij voorzitter van SAKB ateliers.

Zo’n vijf jaar terug nam het schrijven de plaats in van het schilderen. Zo verscheen eerder zijn autobiografische debuutroman “Uit de pas”. Een jeugdherinnering uit zijn twee maanden durende militaire dienst. Toegang voor de presentatie is gratis, aanmelden gewenst via info@venstra.nl.  Locatie Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein 102A.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.