Bijgewerkt: 3 juli 2022

Drukste weekend Schiphol start met muziek en ijsjes

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
23-07-2009

Het vakantieseizoen op Schiphol draait op volle toeren. Om de start van de vakantie voor de passagiers zo aangenaam mogelijk te maken, ontvangen 'Welcome Teams' de reizigers om hen de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Schiphol Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Lange rij wachtenden op Schiphol voor de paspoortcontrole


Tijdens de drukste weekenden van de zomerperiode deelt Schiphol gratis ijsjes en water uit. In alle drie de vertrekhallen staan ouderwetse ijscokarretjes, waar passagiers een ijsje kunnen krijgen. Muzikanten spelen bekende meezingers en Hollandse smartlappen.

Drukke dagen

Schiphol verwacht tijdens dit drukste weekend 453.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Dat zijn er 44.000 minder dan in het drukste weekend van vorig jaar. Naar verwachting reizen er in de maanden juli en augustus circa 8,5 miljoen passagiers via Schiphol. Dat zijn gemiddeld 137.000 passagiers per dag. Vorig jaar reisden er in deze periode bijna 9,6 miljoen passagiers via Schiphol.

Zomermaatregelen

Schiphol heeft naast de eerder genoemde maatregelen extra personeel ingezet om de passagiers optimaal te begeleiden. Op de parkeerplaatsen worden 'parkeerverwijzers' ingezet, die zowel overdag als 's nachts goed herkenbaar zijn in hun opvallende, felkleurige kleding en zijn er extra parkeerplaatsen opengesteld. Lang parkeren op de luchthaven kan met Schiphol Smart Parking vanaf 5 euro per dag.

Live TV: On Air

Passagiers die tussen 27 juli en 28 augustus 2009 reizen van of naar Schiphol kunnen achter de paspoortcontrole in Lounge 2 een kijkje nemen in de studio van On Air, het zomerse actualiteitenprogramma van de NCRV. On Air wordt dagelijks van 19:30 tot 20:30 uur live vanuit Lounge 2 door Harm Edens gepresenteerd en is te zien op Nederland 3. 

Reisadvies

Vanwege de extra drukte adviseert Schiphol reizigers de komende weken op tijd naar Schiphol te komen. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden. Deze tijd beperken kan door gebruik te maken van de self-service check-in kiosken of door thuis via internet in te checken. Voor meer informatie over inchecken en reistips zie: www.schiphol.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.