Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-09-2007

1A.Beursbengels -ARC 3-3 (2-0)

Beursbengels begonnen uitstekend aan de wedstrijd tegen het sterke en ongeslagen ARC. De ploeg van Marco Dijkhuizen vloog uit de startblokken en nam via Danny Mostaard en Marco Winters een 2-0-voor-sprong. Die voorsprong werd gehandhaafd tot aan de rust, maar in de tweede speelhelft tapte ARC uit een geheel ander I vaatje. Nadat de ploeg uit Alphen aan de Rijn de achterstand had verkleind, kwam via een ! strafschop de gelijkmaker. ARC kreeg loon naar werken met de 2-3, maar Mostaard bezorgde zijn ploeg met een treffer in de laatste minuut alsnog een puntje.

3B. Roda'23 - DCG 3-0 (1-0) Roda'23 heeft in eigen huis korte metten gemaakt met DCG. De Bovenkerkers stonden halverwege met 1-0-voor door een doelpunt van Edwin Bergkamp. De Amsterdammers stelden daar enkel wat schoten van afstand tegenover, maar brachten de Roda-defensie nimmer in gevaar. Na rust zorgde Ricardo Bartels met twee goals voor de 3-0-overwinning.

3B. Kismet'82 - RKAVIC 1-2 (1-0)

RKAVIC, de ploeg die onder leiding van trainer Jacques Rijsterborgh met overmacht kampioen werd in de vierde klasse, lijkt te zijn gewend aan het hogere niveau in de derde klasse. Tegen Kismet'82 stonden de Amstelveners al na twee minuten op achterstand na een scrimmage voor het doel. Die mentale tik kwam RKAVIC pas na rust te boven toen Michiel Tuinder met een knal van grote afstand de 1-1 maakte. Jonan Ezra zorgde voor de winnende treffer én daarmee de eerste overwinning voor RKAVIC in de derde klasse.

Amstelveen/Heemraad -AMVJ2-0(l-0) Ondanks de vele blessures aan de kant van Amstelveen begon de ploeg van Hesdey Tevreden uitstekend aan de wedstrijd. Robert Lesmeister zorgde al na vijf minuten voor de 1-0. Daarna bleef Amstelveen AMVJ onder druk houden.

Een kopbal van Bas Havermans werd nog van de lijn gehaald, maar in de 66e minuut was er geen houden aan voor de AMVJ-keeper toen Levy Piqué de achterlijn haalde en Lesmeister op maat bediende: 2-0.

4C. De Dijk - Ouderkerk 1-9 (0-5)

Ouderkerk had geen kind aan De Dijk. Na twee doelpunten van Michael Sandifort moest een speler van de Amsterdammers het veld met rood verlaten wegens commentaar op de leiding. Voor Ouderkerk een uitgelezen kans om aan het doelsaldo te werken.

4C. KDO - Sporting Martinus 0-1 (0-1)

Sporting Martinus heeft de eerste punten van het seizoen te pakken. Na de 0-1 van Jos Ludlage ging KDO op zoek naar de gelijkmaker. Deze bleef uit en dat leidde tot dergelijke frustratie bij KDO dat de doelman Martinus-speler Oscar Mellechers in het gezicht trapte. 4C. FC Weesp - NFC/Brommer 1-0 (0-0)

NFC/Brommer wacht nog op het eerste punt in de competitie. Na de nederlaag van vorige week tegen DOB was deze keer FC Weesp met 1-0 te sterk. Kansen kreeg de ploeg van Jan Prevoo genoeg. In de eerste helft werd één keer de lat geraakt en twee keer de paal. In de tweede helft verlieten de Weespers de verdedigende stellingen en kwamen op 1-0. NFC kon daar niets meer tegenover zetten.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.