Bijgewerkt: 16 juni 2024

Duizend kadokaarten van witgoedactie zijn in Amstelveen aangevraagd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-02-2023

De 1.000 kadokaarten ter waarde van 500 euro voor een bijdrage aan de aanschaf van een nieuw witgoedapparaat die de gemeente Amstelveen inwoners met energiearmoede aanbood, zijn binnen twee dagen allemaal aangevraagd. Om deze inwoners te helpen hun energierekening te verlagen, draagt de gemeente financieel bij aan een nieuw en energiezuiniger apparaat.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Het is positief dat er zo goed op de actie gereageerd is. Er kan gemiddeld 160 euro per jaar bespaard worden door een 10 jaar oud witgoedapparaat te vervangen door een nieuw duurzaam apparaat. Inwoners die de brief hebben ontvangen en geen kaart meer kunnen aanvragen kunnen zich inschrijven op de wachtlijst. We houden in de gaten of de kadokaarten binnen twee maanden worden besteed. Zo niet, dan komen er weer kaarten beschikbaar.' De gemeente maakt over twee maanden de balans op. Als blijkt dat het aantal beschikbare kadokaarten onvoldoende is wordt bezien of uitbreiding van het project mogelijk is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Witgoedactie. Voor deze actie heeft de gemeente inwoners aangeschreven die de energietoeslag uitgekeerd hebben gekregen. Dit zijn Amstelveners met een laag inkomen (130% van de toepasselijke bijstandsnorm), die het hardst worden geraakt door de stijgende energieprijzen. Er waren in totaal 1.000 kadokaarten beschikbaar. De kaart kan binnen twee maanden na aanvraag worden gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe energiezuinige koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie of wasmachine.

Het Energieloket Amstelveen ontwikkelde het vouchersysteem. De kadokaarten kunnen voornamelijk online ingewisseld worden voor witgoedapparatuur. In deze regio kunnen de kaarten in de winkel worden ingewisseld bij de BCC in Buitenveldert. De leveranciers van het witgoed zijn verplicht om oude modellen mee terug te nemen om te voorkomen dat oude witgoedapparaten in de roulatie blijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.