Bijgewerkt: 25 juli 2024

Duurzaam klimaatbeleid bij ABN-AMRO Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-11-2012

B en W van Amstelveen wil meewerken aan een aanpassing van het bestemmingsplan voor de Eleanor Rooseveltlaan 1. ABN AMRO Bank wil hier het klimaatbeleid voor het computercentrum duurzamer maken.

Op de bovenste verdieping van het gebouw worden droge koelers geplaatst en in de bodem zal energie worden opgeslagen. Deze combinatie zorgt voor de koeling van het datacentrum en de kantoren in het gebouw. Op deze wijze zal de CO²-uitstoot verminderen.


Grotere kaart weergeven Het computercentrum van ABN AMRO Bank in Amstelveen aan de Eleanor Rooseveltlaan 1

De Provincie Noord-Holland en de Waterbeheerder hebben al positief geoordeeld over de ondergrondse activiteiten (energieopslag). De gemeente Amstelveen ziet geen ingrijpende gevolgen van de bovengrondse activiteiten (koelers) en wil daarom meewerken.

Wethouder van Milieu Jan-Willem Groot (CDA): “Een prima initiatief vanuit de markt dat wij graag ondersteunen. Ik vind het goed om te zien dat steeds meer bedrijven technologische ontwikkelingen toepassen om duurzaamheid te bevorderen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.