Bijgewerkt: 25 juli 2024

Dyslexie en keuze in het voortgezet onderwijs

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
30-11-2012

Waarop moet je letten bij scholenbezoek en schoolkeuze, welke vragen stel je en wat vinden de meeste dyslectici in het voortgezet onderwijs moeilijk? Vragen, waar ouders van dyslectische leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool graag antwoord op zouden willen om tot de juiste schoolkeuze te komen.

Brand Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Beatrijs Brand, orthopedagoog


Beatrijs Brand, orthopedagoog en GZ-psycholoog houdt een informatieavond voor deze ouders over het kiezen van een school voor het voortgezet onderwijs. Zij heeft al 30 jaar ervaring in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met onderwijsleerproblemen. Er wordt ruim gelegenheid geboden om vragen te stellen. Donderdag 13 december 2012 20.15 – 22.00 uur Bibliotheek Amstelland Stadsplein Prijs: € 10,-Pashouders: € 7,50


Kerstverhaal voor volwassenen

Op zondag 16 december 2012 vertelt Fajga Szmulewicz een mooi kerstverhaal voor volwassenen. In deze donkere dagen voor kerstmis een welkome afwisseling.

Fajga was eerder – met veel succes – in de bibliotheek met haar verhalenprogramma ‘Mokum en Mediene’. Nu hebben we haar uitgenodigd voor het voorlezen van een kerstverhaal van J. W. F. Werumeus Buning (1891 – 1958).

Szmulewicz Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Fajga Szmulewicz


Een geestige vertelling over Jacob de Bijter, de kameel van koning Balthazar. Dit scheldende, trappende en bijtende dier snoept stiekem van een strootje uit de kribbe en dan... Zondag 16 december hoort u hoe dit afloopt. De entreeprijs is inclusief een warm drankje en een kerstversnapering. Kaarten kunt u in de bibliotheek of op www.debibliotheekamstelland.nl bestellen.

Zondag 16 december 2012 15.45 – plm. 16.30 uur Stadsplein Amstelveen Prijs: € 5,-Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.