Bijgewerkt: 24 juni 2024

E-Business taxi op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
28-03-2012

Zakenreizigers kunnen naar en van Schiphol met gereserveerde taxi

Amsterdam Airport Schiphol heeft op 28 maart 2012 de Schiphol Business Taxi geïntroduceerd én een groene, elektrische variant, de E-Business Taxi. De Schiphol Business Taxi is een luxueuze taxi die speciaal is ontwikkeld voor zakenmensen om hun vliegreis in 'business class' stijl te beginnen of te eindigen. 

De Schiphol Business Taxi is een variant op de al vele jaren succesvolle Schiphol Travel Taxi. Beide vervoersproducten zijn ondergebracht in een samenwerkingsverband tussen de Schiphol Group en Connexxion.

schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Vertrekhal 2 op Schiphol


De Schiphol Business Taxi is tot 4 uur voor vertrek te reserveren en vervoert haar passagiers vanaf elke locatie in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. De Schiphol Business Taxi biedt extra services, zoals begeleiding van- en naar de gate en een 'check- in assistance'. Deze begeleidt de zakenman of -vrouw bij het boeken en inchecken.

Elektrische Schiphol e-Business Taxi

Met de introductie van de eerste e-Business Taxi's  is een groen alternatief beschikbaar voor de zakelijke markt.  De Schiphol e-Business Taxi rijdt 100% elektrisch en heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer.

Hierdoor is deze taxi uitstekend geschikt voor kort zakelijk vervoer tussen Schiphol en bijvoorbeeld het centrum van Amsterdam en de Zuid-as. De 'groene variant' heeft als extra faciliteit ook wifi aan boord. In een later stadium wordt wifi ook in alle Schiphol Business Taxi's ingebouwd.

Pieter Verboom, Chief Financial Officer: "We zijn er bijzonder trots op dat we door de samenwerking met Connexxion in geslaagd zijn om kennis en kwaliteit te combineren met als resultaat twee nieuwe taxiproducten. Producten waarmee we niet alleen opnieuw tegemoet komen aan de wensen van onze klanten, maar ook bijdragen aan ons streven om mobiliteit verder te verduurzamen."

"De Schiphol Business Taxi past perfect in ons uitgangspunt om de zakelijke reiziger comfort en persoonlijke aandacht op het hoogste niveau te bieden. Voor Connexxion zijn dit kernwaarden", aldus Bram Drexhage, Chief Financial Officer van Connexxion. "

Schiphol e-Business Taxi maakt onderdeel uit van ons streven maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het vervoer moet daarbij zo min mogelijk het milieu belasten. We zijn trots dat de Schiphol e-Business Taxi dit mogelijk maakt", aldus Drexhage.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.